'Avatar 4': James Cameron bevestigt tijdssprong

RRoos Verhoeven 17 december 2023 07:58

Regisseur van 'Avatar' James Cameron bevestigt een tijdssprong in de vierde film van de franchise. Deze onthulling komt te midden van het nieuws over de vertraging van de volgende drie Avatar-films.

Vertraging van de Avatar-films

Avatar-fans zijn wellicht teleurgesteld over het nieuws dat de volgende drie films van de franchise zijn vertraagd. Er is echter ook goed nieuws: Avatar 3 ligt op schema om in 2025 te worden uitgebracht. Bovendien zijn er al delen van de vierde film geproduceerd. De vraag rijst waarom er al aan de vierde film wordt gewerkt als de derde nog niet eens is uitgebracht. Maar dit komt omdat Avatar 4 een tijdssprong zal bevatten.

Tijdssprong in Avatar 4

In Avatar: The Way of Water werden veel jonge acteurs opgevoerd als onderdeel van de Na'vi en de menselijke wereld. Jake en Neytiri hebben twee zonen, een dochter en een geadopteerde dochter die geboren is uit de avatar van Grace. Daarnaast is er ook Spider, een menselijk kind dat vaak bij de familie Sully te vinden is. Volgens Variety heeft James Cameron bevestigd dat er in Avatar 4 een tijdssprong zal plaatsvinden waardoor het filmteam scènes tegelijkertijd met de tweede film heeft opgenomen.

James Cameron gaf aan dat het werken aan Avatar 2 vanwege de pandemie zijn frustraties kende, vooral in het postproductieproces. Hij is er echter van overtuigd dat Avatar 3 de moeite waard zal zijn. 'Deel drie is eigenlijk veel eenvoudiger dan deel twee', zei Cameron. 'Bij twee werden we in het midden van het proces getroffen door de pandemie en moesten we onderbreken, om vervolgens de productie opnieuw op te starten. Het was een uitdaging om het af te krijgen.'.

Nieuwe Na'vi-clan in Avatar 3

Afgezien van het feit dat de opnames voor de derde Avatar-film zijn voltooid weten we nog niet veel over de komende film. Toen franchiseproducer Jon Landau sprak met Empire magazine, hintte hij naar een meer antagonistische Na'vi-clan, ook bekend als de 'Ash People'. Ze worden omschreven als een 'agressief vulkanisch ras'.

Releasedatums van Avatar 3, 4 & 5

Avatar 3 zal op 18 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, gevolgd door Avatar 4 op 20 december 2029, en Avatar 5 op 18 december 2031.

Meer artikelen