'Avatar: The Last Airbender' live-action serie: trouw aan het origineel volgens de trailerdetails

RRoos Verhoeven 13 november 2023 09:21

De nieuwe Netflix live-action-serie 'Avatar: The Last Airbender' heeft belooft trouw te blijven aan het origineel, volgens details onthuld in de trailer. Met muziek uit de originele animatieserie en een nauwkeurige weergave van bekende elementen, belooft de serie de kloof tussen de verschillende versies te overbruggen.

Belofte van authenticiteit in de trailer

In de trailer voor de nieuwe live-action serie 'Avatar: The Last Airbender' blijven veel elementen mysterieus. Echter, één detail dat wel al te vinden is, geeft aan dat de serie van plan is trouw te blijven aan de originele animatieserie. Toen de serie voor het eerst werd aangekondigd, waren er sceptische reacties. Maar Netflix is erin geslaagd om een buzz te creëren door effectieve marketing, waardoor het publiek ervan overtuigd is dat deze serie niet zo teleurstellend zal zijn als de film uit 2010.

Muziek uit de originele serie

Een belangrijk detail dat de belofte van authenticiteit ondersteunt, is het gebruik van muziek uit de originele animatieserie in de trailer. Dit detail onderscheidt deze serie van de film van M. Night Shyamalan, die kritiek kreeg voor het niet vastleggen van de essentie van het bronmateriaal. Door de originele muziek te gebruiken, wekt de serie nostalgie op bij kijkers die bekend zijn met het origineel en introduceert het nieuwe kijkers bij de elementen die de originele serie zo boeiend maakten.

Bekende elementen in de trailer

Afgezien van de muziek, bevat de trailer nog andere details die trouw beloven aan het bronmateriaal. Een scène toont bijvoorbeeld een shot van de stad Omashu, perfect nagebootst in de live-action versie. Ook is de koolhandelaar uit Omashu te zien, een personage dat geen hoofdrol speelt in de originele serie, maar wiens aanwezigheid de intentie toont om zo dicht mogelijk bij de bron te blijven.

Ondanks dat we nog moeten afwachten hoe 'Avatar: The Last Airbender' uiteindelijk zal presteren op Netflix, heeft de trailer al hoge verwachtingen gewekt. De serie is vanaf 22 februari 2024 te zien op Netflix, en belooft een spannende toevoeging aan het streamingplatform te worden.

Afbeelding: 'Avatar: The Last Airbender', TMDb

Meer artikelen