Bekendmaking cast van het tweede seizoen van ‘Squid Game’

DDavid Meijer 11 februari 2024 12:52

Netflix onthult de cast van het langverwachte tweede seizoen van 'Squid Game'. De dynamische mix van terugkerende acteurs en nieuwe gezichten stookt het vuurtje van de hoge verwachtingen van fans verder op.

Eerste kijk op nieuwe cast

De streaming gigant Netflix heeft al een teaser en de cast aangekondigd voor het tweede deel van de hitserie 'Squid Game'. In juni 2023 kwamen de terugkerende castleden en nieuwe acteurs samen voor hun eerste tafellezing. Hoewel de personages (en hun motieven) nog steeds geheim blijven, is de verwachting van de fans alleen maar toegenomen.

'Squid Game' sloeg in als een bom bij de release in 2021 en werd ongekend populair op wereldschaal. Het was de eerste Koreaanse show die de eerste plaats in de VS bereikte. De serie wist de verbeelding van kijkers wereldwijd te grijpen en inspireerde talloze memes en TikTok parodieën. Netflix profiteerde van de hype en creëerde een (verrassend goede) spin-off realityserie.

De productie van 'Squid Game' seizoen 2 begon eind 2023 en de cast bevat veel topacteurs, zowel ervaren als nieuw talent. Regisseur Hwang Dong-hyuk, die een Emmy won voor zijn inspanningen in seizoen 1, regisseert ook dit seizoen weer elke aflevering.

De terugkeer van Lee Jung-jae

Lee Jung-jae, die in het eerste seizoen de rol van de gokverslaafde gescheiden man Seong Gi-hun op zich nam, keert terug voor het tweede seizoen. In het eerste seizoen won Gi-hun het spel... maar tegen een hoge prijs. Jung-jae brak door in 1998 met de bekroonde film 'An Affair' van E J-Young. Naast 'Squid Game', waarvoor hij een Emmy won voor Outstanding Lead Actor in een Drama Series, is hij het best bekend voor 'The Face Reader' (2013), 'Deliver Us From Evil' (2020) en 'Hunt' (2022).

Lee Byung-hun keert terug als de 'Front Man'

Lee Byung-hun, bekend als de speltoezichter, oftewel de 'Front Man', zal ook terugkeren in het tweede seizoen. Byung-hun was al een gevestigde internationale acteur voor 'Squid Game'. Hij heeft de hoofdrol gespeeld in films als 'Joint Security Area' (2000), 'A Bittersweet Life' (2005), 'The Good the Bad and the Weird' (2008), 'G.I Joe: The Rise of Cobra' (2009), 'I Saw the Devil' (2010) en 'G.I. Joe: Retaliation' (2013). Daarnaast was hij te zien in de televisieseries 'Mr. Sunshine' (2018) en 'Our Blues' (2022).

Nieuwe gezichten in seizoen 2

Er zijn ook nieuwe gezichten te zien in het tweede seizoen van 'Squid Game'. Yim Si-wan, een bekend lid van de Zuid-Koreaanse boyband ZE:A, maakt zijn intrede in een nog onbekende rol. Andere nieuwe castleden zijn Kang Ha-neul, bekend van de films 'Twenty' (2015) en 'Dongju: The Portrait of a Poet' (2016); Park Gyu-young, die schitterde in de serie 'It's Okay to Not Be Okay' (2020); Jo Yu-ri, voormalig lid van de Zuid-Koreaans-Japanse meidengroep Iz*One en Choi Seung-hyun, een lid van de rapgroep Big Bang die ook in diverse Koreaanse films en series verscheen.

Afbeelding: 'Squid Game', TMDB

Meer artikelen