Ben Stiller keert terug naar het witte doek na een pauze van zes jaar

RRoos Verhoeven 21 december 2023 15:11

Ben Stiller maakt zijn comeback als hoofdrolspeler in de nieuwe film 'Nutcrackers' geregisseerd door David Gordon Green. Het is zijn eerste hoofdrol in een film sinds 2017.

Stiller scoort hoofdrol in 'Nutcrackers'

Na een periode van zes jaar zonder hoofdrol staat Ben Stiller weer in de schijnwerpers. De gerenommeerde acteur is gecast voor de hoofdrol in 'Nutcrackers', een nieuw project van David Gordon Green, onder meer de regisseur van 'Halloween' en 'The Exorcist: Believer'. Het is een dramafilm die momenteel in productie is in Ohio.

Stillers personage

In 'Nutcrackers' neemt Stiller de rol van Mike op zich, een workaholic die door een tragisch incident gedwongen wordt om zijn leven opnieuw te evalueren. Ondanks zijn aanvankelijke terughoudendheid reist hij af naar Ohio om voor zijn neefjes te zorgen die onlangs hun ouders hebben verloren. Wat begint als een kort bezoek om passende pleegzorg te regelen, verandert in een langdurig verblijf op een boerderij.

Sinds zijn laatste filmrol in 2017, waar hij schitterde in zowel het Netflix-drama 'The Meyerowitz Stories' als de komedie 'Brad's Status', heeft Stiller zich vooral gericht op zijn werk achter de camera. Hij heeft zijn regie- en productievaardigheden ingezet voor de Apple TV+-serie 'Severance'.

Stiller draagt ook de producentenpet voor 'Nutcrackers'

Naast het spelen van de hoofdrol in 'Nutcrackers' zal Stiller ook als producent fungeren via zijn eigen productiebedrijf Red Hour Films. De regie van de film wordt echter overgelaten aan David Gordon Green die na zijn succes met de 'Halloween'-reeks nu 'The Exorcist: Believer' aan het afronden is.

Het is nog onduidelijk wanneer 'Nutcrackers' in de bioscoop zal verschijnen en of er plannen zijn om de film ook in Nederland uit te brengen. Fans van Stiller en filmfanaten zullen nog even in spanning moeten blijven.

Afbeelding: 'The Meyerowitz Stories (New and Selected)', TMDB

Meer artikelen