'Black Mirror' keerst terug voor seizoen 7

RRoos Verhoeven 22 november 2023 09:12

De populaire sciencefictionserie 'Black Mirror'keert terug voor een zevende seizoen na een pauze van vier jaar. Het afgelopen seizoen dat uitgebracht werd op Netflix scoorde recordaantallen kijkers. De details over de cast en plot voor het nieuwe seizoen blijven echter nog geheim.

'Black Mirror' maakt comeback met seizoen 7

'Black Mirror', de baanbrekende sciencefictionserie van Charlie Brooker, komt terug voor een zevende seizoen. Na een onderbreking van vier jaar keerde de serie eerder dit jaar terug en behaalde recordaantallen kijkers op Netflix.

Recordaantallen voor seizoen 6

Het zesde seizoen van 'Black Mirror' was een gigantisch succes op Netflix. Volgens de streamingdienst bereikte de serie de Top 10 in 92 landen en spendeerde het vier weken in Netflix's wereldwijde Top 10 van Engelstalige TV. Met A-lijst namen zoals Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett, en Paapa Essiedu onder anderen, was het seizoen een hit bij kijkers over de hele wereld.

De rechten voor 'Black Mirror' zijn complex en hebben deels bijgedragen aan de vertraging tussen Seizoen 5 en 6. Charlie Brooker en zijn creatieve partner Annabel Jones verlieten hun productiebedrijf, House of Tomorrow. Ze richtten een nieuwe productiemaatschappij op onder Netflix, genaamd Broke and Bones. Echter, onder de voorwaarden van hun deal bleven de rechten voor 'Black Mirror' bij Endemol Shine, dat in 2020 werd overgenomen door Banijay Group. Banijay Rights geeft Netflix de licentie voor de serie.

'Black Mirror' voorspelt toekomst

'Black Mirror' is vaak gecrediteerd met het op een depressieve manier voorspellen van de toekomst. Het recentste seizoen, dat in juni uitkwam, begon met een aflevering over een streamingdienst genaamd Streamberry, dat mensen's levens in real-time manipuleerde met AI om ze om te zetten in shows voor zijn platform. Brooker vertelde Variety dat de aflevering geschreven was voordat het AI-programma ChatGPT nationaal nieuws werd.

Meer artikelen