Bond 26: Wat we tot dusver weten over de opvolger van Daniel Craig

KKees van den Berg 8 november 2023 13:01

Terwijl de speculaties omtrent Bond 26 doorgaan, kijken we naar wat tot nu toe bekend is over de nieuwste James Bond-film. Hoewel er nog veel onduidelijk is, kunnen we toch alvast enkele interessante punten belichten over deze veelbesproken opvolger van Daniel Craig.

Bond 26: Zeker ondanks overname MGM

In de wereld van cinema is het zeker dat er een nieuwe Bond-film zal komen, ongeacht de recente overname van filmstudio MGM door Amazon. Er was enige angst dat James Bond tot het verleden zou behoren na deze overname, maar producent Michael G. Wilson was er snel bij om iedereen gerust te stellen: Bond 26 staat nog steeds op de planning.

Wie wordt de nieuwe Bond?

De vraag wie de rol van James Bond op zich zal nemen, blijft onbeantwoord. Namen als Idris Elba, Henry Cavill, Regé-Jean Page en Tom Hardy worden vaak genoemd als mogelijke opvolgers van Daniel Craig. Ook lijkt Aaron Taylor-Johnson, bekend van Avengers: Age of Ultron, Kick-Ass en Kick-Ass 2, in de running te zijn. Er gaan geruchten dat hij al in gesprek is met producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli over de rol, hoewel dit nog niet is bevestigd.

Bond 26: Een geheel nieuwe start

Het is nu duidelijk dat de nieuwste Bond-film, Bond 26, niet zal voortbouwen op oudere Bond-films. Met het definitieve einde van 'No Time to Die' is het logisch dat er een geheel nieuwe start gemaakt wordt voor dit iconische personage en zijn avonturen.

Het is nog onduidelijk of de acteurs die M, Q en Moneypenny spelen in de Craig-films ook terug zullen keren in Bond 26. Hoewel Ben Whishaw, die Q speelt, zijn contract heeft beëindigd, heeft hij laten weten interesse te hebben om terug te keren. Ook Ralph Fiennes, de acteur die M vertolkt, heeft aangegeven dat hij graag zijn rol wil voortzetten.

Afbeelding: 'No Time to Die', TMDb

Meer artikelen