'Bridgerton' seizoen 3 releasedatum op Netflix: deel 1 & deel 2

DDavid Meijer 12 december 2023 18:12

Een vroeg kerstcadeau van Lady Whistledown: de releasedata voor Bridgerton seizoen 3! Netflix heeft aangekondigd dat de hitserie in twee delen zal verschijnen, met het eerste deel op 16 mei en het tweede deel op 13 juni.

Dubbele release voor Bridgerton seizoen 3

Fans van Bridgerton moeten hun agenda's erbij pakken, want de releasedata zijn bekendgemaakt en het derde seizoen van de hitserie zal in twee delen worden uitgebracht. Het eerste deel komt op 16 mei en het tweede deel volgt op 13 juni. Beide delen zullen bestaan uit vier afleveringen, wat betekent dat we in totaal acht nieuwe afleveringen kunnen verwachten. Dit is een ongebruikelijke stap voor Netflix, maar een die ongetwijfeld voor extra spanning gaat zorgen.

Romantiek bloeit tussen Penelope en Colin

De kern van het derde seizoen van Bridgerton zal de groeiende romance tussen Penelope Featherington, gespeeld door Nicola Coughlan, en Colin Bridgerton, gespeeld door Luke Newton, zijn. De chemie tussen deze twee personages is in de vorige seizoenen al duidelijk geworden en nu krijgen we eindelijk de kans om te zien hoe hun liefdesverhaal zich ontvouwt. Er is nog weinig bekend over de exacte plot van het seizoen, maar het is duidelijk dat de relatie tussen Penelope en Colin centraal zal staan.

Seizoen 3 neemt een nieuwe plotwending

In een interessante wending heeft de productie van de serie besloten om af te wijken van de boekenserie van Julia Quinn, waarop de serie is gebaseerd. In plaats van te focussen op het liefdesverhaal van Benedict Bridgerton, zoals in Quinn's derde boek, zal de serie zich richten op de relatie tussen Penelope en Colin. Dit is een spannende ontwikkeling die ongetwijfeld fans van de boeken zal verrassen en nieuwe kijkers zal aantrekken die benieuwd zijn naar deze nieuwe richting.

Kostuumontwerpster Sophie Canale heeft bevestigd dat de outfitveranderingen van Penelope in seizoen 2 een hint waren naar haar aankomende verhaallijn. In aflevering 4 zagen we Penelope haar gebruikelijke gele jurken inruilen voor een zachter groen getinte jurk. Dit symboliseert mogelijk de samensmelting van de kleurenpaletten van de families Featherington en Bridgerton, wat suggereert dat Penelope en Colin's relatie in seizoen 3 een centrale rol zal spelen.

Het derde seizoen van Bridgerton wordt nog spannender met de toevoeging van drie nieuwe personages. Harry Dankworth, gespeeld door James Phoon, Lord Debling, gespeeld door Sam Phillips, en Marcus Anderson, gespeeld door Daniel Francis, zullen hun debuut maken in de serie. Het is nog onduidelijk wat hun exacte rollen zullen zijn, maar hun toevoeging belooft een nieuwe laag van complexiteit en intriges toe te voegen aan het al rijke verhaal van Bridgerton.

Meer artikelen