Bridgerton Seizoen 3 versus de boeken: Verschillen in de liefdesgeschiedenis van Colin en Penelope

KKees van den Berg 18 mei 2024 17:45

Met het nieuwe seizoen van de Netflix-hit 'Bridgerton' in volle gang, duiken we dieper in de verschillen tussen de liefdesverhalen in de serie en in de boeken van Julia Quinn. Seizoen 3 focust zich op Colin Bridgerton en Penelope Featherington, maar hoe getrouw blijft de serie aan het originele verhaal?

Seizoen 3: De focus op Colin en Penelope

Het derde seizoen van 'Bridgerton' is gebaseerd op 'Romancing Mr. Bridgerton', het vierde boek uit de reeks van Julia Quinn. Dit seizoen richt zich op de personages Colin Bridgerton, gespeeld door Luke Newton, en Penelope Featherington, gespeeld door Nicola Coughlan. In tegenstelling tot het derde boek, wordt het liefdesverhaal van Benedict in de serie overgeslagen en zijn losbandige gedrag wordt verder uitgelicht.

Trouwe plotpunten uit het Regency-tijdperk

De serie blijft trouw aan veel plotpunten uit het Regency-tijdperk uit het boek. Net als in het boek is de scène waarin Penelope Colin helpt nadat hij zijn hand heeft gesneden, een cruciaal moment in zijn veranderende perceptie van een langdurige vriend. Haar verzoek om haar eerste kus te zijn en de daaropvolgende koets scène zijn precies zoals in het boek.

Significante verschillen tussen boek en serie

Er zijn echter ook significante verschillen tussen de boeken en de serie. Zo bestaan het personage Koningin Charlotte en de Mondrichs niet in de boeken. Lady Tilley Arnold is geen lover van Benedict, en Lord Marcus Anderson heeft geen oog voor Violet, de matriarch van de Bridgerton-familie. Ook heeft Cressida in de boeken geen enkel verlossend moment.

Colin helpt Penelope niet met het zoeken naar een man

In zowel het boek als de serie kost het Colin tijd om te realiseren dat zijn gevoelens voor Penelope zijn veranderd. Maar wat hij nooit doet, is Penelope helpen om genegenheid te wekken bij een andere man. Terwijl Penelope wel wil trouwen en een leven wil opbouwen weg van haar familiehuis.

'Bridgerton' de serie houdt van liefdesdriehoeken. Zo was Prins Friedrich de juiste hoek tussen Daphne Bridgerton en Simon Basset in Seizoen 1. In dit seizoen is de 'andere man' Lord Debling, een nieuwe, geschikte vrijgezel die op zoek is naar een vrouw. Dit personage, noch de liefdesdriehoek, bestaat in het boek.

In de serie is Cressida, gespeeld door Jessica Madsen, een complexer en sympathieker personage dan in het boek. In de serie lijdt ze onder de strengheid van haar vader en koestert ze Eloise als een echte vriendin. In de boeken wordt ze alleen maar afschuwelijker als de verwende vrouw van Lord Twombley.

Francesca, gespeeld door Hannah Dodd, is de secundaire liefdesverhaallijn in Seizoen 3. De koningin selecteert Marquis Samadani als haar minnaar, maar ze voelt zich aangetrokken tot de gereserveerde en waardige John Stirling, Earl of Kilmartin. In het boek 'Romancing Mr. Bridgerton' is Francesca al weduwe, met haar man die twee jaar in hun huwelijk stierf.

De onthulling van Lady Whistledown

Kijkers ontdekken de identiteit van Lady Whistledown aan het einde van Seizoen 1. Lezers weten echter pas in het vierde boek dat Penelope de meesterlijke schrijfster is. In de boeken is het Colin die het eerst achter komt en Eloise, hoewel verrast, feliciteert haar vriendin.

Meer artikelen