Bullseye: Onthulling van de dodelijke schurk in 'Daredevil: Born Again'

DDavid Meijer 28 januari 2024 12:47

Bullseye, Daredevil's aartsvijand en beruchte moordenaar, keert terug naar het Marvel Cinematic Universe. Acteur Wilson Bethel zal zijn rol als Benjamin Poindexter opnieuw oppakken in Daredevil: Born Again. We duiken dieper in wie deze beruchte schurk is.

Bullseye: de perfecte huurmoordenaar

Als de meest gevreesde huurmoordenaar in het Marvel-universum heeft Bullseye een reputatie opgebouwd als iemand die je inhuurt als je absoluut wilt dat de klus goed wordt geklaard. Met zijn ongeëvenaarde vaardigheid om bijna nooit zijn doelwit te missen is er geen klus te moeilijk, gevaarlijk of ronduit kwaadaardig voor deze meedogenloze moordenaar. Ondanks zijn vele pogingen, is het verslaan van Daredevil, de Man without Fear, een prestatie die Bullseye tot nu toe heeft ontweken.

Bullseye's uitzonderlijke nauwkeurigheid

Bullseye beschikt niet over bovenmenselijke krachten zoals veel andere Marvel-personages, maar zijn nauwkeurigheid is zo fenomenaal dat je zou kunnen zeggen dat het bijna bovenmenselijk is. Met zijn vermogen om bijna elk object tot een dodelijk wapen te maken en zijn doelen met chirurgische precisie vanaf bijna elke afstand of hoek te raken, is Bullseye een vijand om rekening mee te houden. Na een bijna fatale val werd zijn ruggengraat versterkt met adamantium, hetzelfde metaal dat Wolverine's botten bedekt, waardoor Bullseye flexibeler is en beter bestand tegen verwondingen.

Bullseye wed gecreëerd door schrijver Marv Wolfman en artiest John Romita, Sr. en maakte zijn eerste verschijning in 1976 in Daredevil #131. Niet lang daarna ontwikkelde zich een bittere rivaliteit tussen Daredevil en Bullseye. Net als de Joker is Bullseye's verleden gehuld in mysterie en halve waarheden. Volgens sommigen is hij een voormalig honkbalspeler die uit verveling een perfecte game sloeg en daarna de slagman vermoordde. Anderen beweren dat hij opgroeide in een kapot gezin en zijn scherpschuttersvaardigheid gebruikte om de zelfmoord van zijn vader te veinzen.

Bullseye in het Marvel Cinematic Universe

In Netflix's Daredevil-serie speelt Wilson Bethel het personage Bullseye. Hoewel hij een grote schurk is in het derde en laatste seizoen van de show, draagt hij nooit het iconische zwarte en witte kostuum van Bullseye. Zijn personage wordt geïntroduceerd als FBI-agent Benjamin 'Dex' Poindexter, een mentaal gestoorde scherpschutter die de aandacht trekt van Vincent D'Onofrio's Wilson Fisk. Bethel zal zijn rol als Dex/Bullseye in Daredevil: Born Again hervatten.

Afbeelding: 'Marvel's Daredevil', TMDB

Meer artikelen