'Chicken Run: Dawn of the Nugget' enorm populair op Netflix

DDavid Meijer 20 december 2023 15:11

Chicken Run: Dawn of the Nugget, de gloednieuwe opvolger van Chicken Run uit 2000, is in de eerste week op Netflix bijna 12 miljoen keer bekeken. Ondanks dit indrukwekkende aantal haalde de film nog niet de eerste plaats in de Netflix top 10.

Eerste week succes voor Chicken Run: Dawn of the Nugget

Het langverwachte vervolg op de klassieke familiefilm Chicken Run uit 2000 is gelanceerd met een vliegende start op Netflix. De film die zich afspeelt in een komisch universum van kippen heeft in slechts vijf dagen na de release een verbazingwekkend aantal van bijna 12 miljoen kijkers getrokken. Met deze cijfers heeft Chicken Run: Dawn of the Nugget zich stevig gevestigd in de Netflix Top 10, hoewel het nog aanzienlijk achterloopt op de nummer één 'Leave the World Behind' die deze week 44 miljoen views binnenhaalde.

In dit nieuwe avontuur zien we hoe Ginger na een zenuwslopende ontsnapping uit de boerderij eindelijk haar ideale schuilplaats gevonden heeft. Het is een vredig eilandheiligdom ver weg van de gevaren van de menselijke wereld. Wanneer zij en Rocky het kleine meisje Molly uitbroeden lijkt het leven van Ginger compleet. Maar de kippensoort wordt op het vasteland geconfronteerd met een nieuwe, verschrikkelijke bedreiging. Voor Ginger en haar team betekent dit dat ze hun eigen moeizaam bevochten vrijheid op het spel moeten zetten. En deze keer moeten ze inbreken.

Afbeelding: 'Chicken Run: Dawn of the Nugget', TMDB

Meer artikelen