Cillian Murphy speelt de hoofdrol in nieuwe Netflix-film 'Steve': Dit weten we tot nu toe

RRoos Verhoeven 11 februari 2024 17:56

Cillian Murphy, bekend van onder andere de hitserie Peaky Blinders, bereidt zich voor op een nieuwe rol in de Netflix-film 'Steve'. De film, gebaseerd op de roman 'Shy' van Max Porter, ziet Murphy zowel vóór als achter de camera actief. Hier is wat we weten.

Cillian Murphy neemt dubbelrol op zich

Cillian Murphy, die we allemaal kennen van zijn schitterende optredens in de hitserie Peaky Blinders en Christopher Nolan's Oppenheimer, blijft ons verbazen met zijn talent. De volgende uitdaging voor de veelgeprezen acteur is zijn rol in de nieuwe Netflix-film 'Steve'. In deze film neemt Murphy niet alleen de hoofdrol voor zijn rekening, maar treedt hij ook op als producent. 'Steve' vertelt het verhaal van een schoolhoofd in een instelling voor ernstig verwarde jonge mannen, die zelf ook worstelt met zijn geestelijke gezondheid.

Niet alleen acteert Cillian Murphy in de film, maar samen met Alan Moloney is hij ook de producer via hun recent opgerichte productiebedrijf Big Things Films. Dit is een opwindende nieuwe stap in Murphy's carrière en biedt hem de kans om zijn creatieve invloed uit te breiden naar de productiekant van de filmindustrie.

De plot van 'Steve'

'Steve' is gebaseerd op het boek 'Shy' van Max Porter en volgt het verhaal van een verwarde tiener. Het verhaal vindt plaats tijdens een paar vreemde uren in zijn leven, waarin hij naar de stemmen in zijn hoofd luistert - zijn leraren, zijn ouders, de mensen die hij heeft gekwetst en de mensen die hem proberen lief te hebben. Hij ontsnapt uit Last Chance, een tehuis voor 'zeer verwarde jonge mannen' en trekt de nacht in, gevangen tussen zijn nachtmerries, zijn verleden en de zware vraag naar zijn toekomst. De film zal echter niet een directe adaptatie van het boek zijn, maar een herinterpretatie vanuit het perspectief van het schoolhoofd die een cruciale 24 uur van zijn leven probeert door te komen.

Cillian Murphy als titelpersonage

Officieel is aangekondigd dat Cillian Murphy de hoofdrol zal vertolken in Netflix's 'Steve' als het titelpersonage, het schoolhoofd dat eerder in het plotgedeelte is genoemd. Murphy heeft een behoorlijk jaar achter de rug met de release van Christopher Nolan's Oppenheimer en de talloze prijzen en nominaties voor de film.

Releasedatum 'Steve'

Het is gemeld dat de opnames voor Netflix's 'Steve' zullen beginnen in het voorjaar van 2024. Dit duidt erop dat de film al in pre-productie is en dat het script al geruime tijd grotendeels klaar is. Netflix heeft nog geen releasedatum voor 'Steve' vastgesteld, maar gezien het filmen begint in het voorjaar van 2024, zou een release in 2025 het meest logisch zijn. Bovendien is bevestigd dat 'Steve' wereldwijd door Netflix zal worden gedistribueerd.

Afbeelding: 'Oppenheimer', TMDB

Meer artikelen