Critics Choice Awards-nominaties 2023: 'Morning Show' en 'Succession' aan de leiding

RRoos Verhoeven 6 december 2023 09:44

De series 'Morning Show' en 'Succession' leiden de nominaties voor de 29e jaarlijkse Critics Choice Awards. Beide series hebben respectievelijk zes en vijf nominaties te pakken. De awards worden uitgereikt op 14 januari tijdens een gala-evenement, gepresenteerd door Chelsea Handler.

'Morning Show' en 'Succession' leiden nominaties

In de aanloop naar de 29e editie van de Critics Choice Awards, blijkt de serie 'The Morning Show' op Apple TV+ de grote kanshebber te zijn met maar liefst zes nominaties. De serie wordt op de voet gevolgd door de populaire HBO-serie 'Succession', die vijf nominaties in de wacht heeft gesleept. Dit maakt de competitie voor de prestigieuze serieprijzen dit jaar bijzonder spannend en het is nog maar de vraag wie er uiteindelijk met de prijzen vandoor zal gaan.

Veel nominaties voor diverse series

Naast de koplopers zijn er ook andere series die goed scoren. De series 'Abbott Elementary', 'The Bear', 'Beef', 'Lessons In Chemistry', 'Loki', 'Reservation Dogs' en 'A Small Light' hebben elk vier nominaties ontvangen wat aantoont hoe competitief en divers het televisielandschap is met tal van hoogwaardige series van verschillende netwerken en streamingplatforms die strijden om erkenning.

Chelsea Handler presenteert Critics Choice Awards

De Critics Choice Awards worden uitgereikt tijdens een chique gala-evenement dat plaatsvindt op zondag 14 januari in de Verenigde Staten. De bekende comedian Chelsea Handler zal de ceremonie gaan presenteren. Het belooft een avond vol glamour te worden met de crème de la crème van de televisiewereld die bij elkaar komt om de beste prestaties van het afgelopen jaar te vieren.

Wat netwerken en platforms betreft komt HBO/Max als winnaar uit de bus met 23 nominaties voor de Critics Choice TV Awards. Ze verslaan daarmee net Netflix, dat ook indruk maakt met 21 nominaties. Andere platforms die goed scoren zijn Apple TV+ en FX, die elk 16 nominaties hebben gekregen. Deze platforms hebben allemaal dus een indrukwekkend aanbod aan kwaliteitsseries geproduceerd die door de critici worden erkend.

Afbeelding: 'The Morning Show', TMDB

Meer artikelen