Daisy Ridley wil John Boyega terug voor vervolg op Star Wars: The Rise of Skywalker

KKees van den Berg 21 mei 2024 16:01

Daisy Ridley, bekend van Star Wars: Episode 9 - The Rise of Skywalker, keert terug naar het Star Wars universum voor een film die zich 15 jaar later afspeelt. Ze heeft aangegeven dat ze graag ziet dat haar mede-ster uit de Sequel Trilogy, John Boyega, ook terugkeert.

Ridley wil Boyega terug in Star Wars

In een interview met The Hollywood Reporter werd Ridley gevraagd of Boyega ook zou verschijnen in de nieuwe film. Hoewel ze geen direct antwoord gaf, deed ze dat wel toen haar werd gevraagd of ze wilde dat hij terugkeerde. 'Absoluut, natuurlijk,' zei Ridley. 'Het voelt alsof we dat zouden moeten doen, ja.' Het is duidelijk dat Ridley een sterke band heeft met Boyega vanuit hun gezamenlijke ervaring in de Star Wars trilogie en hoopt hem in de nieuwe film te zien.

Boyega overweegt terugkeer ondanks eerdere teleurstelling

Boyega, die het personage Finn vertolkte in Episodes 7, 8 en 9, was uiteindelijk teleurgesteld over zijn Star Wars ervaring. Hij heeft openlijk gesproken over hoe zijn personage als zwarte man naar de achtergrond werd geschoven ten gunste van de witte personages van de serie. Niettemin toonde Boyega zich na de aankondiging van Finn's film door Sharmeen Obaid-Chinoy meer open voor een terugkeer naar de franchise. Hij benadrukte open te staan voor alle personages en scripts die leuk zijn, een goede cast hebben en een geweldige regisseur.

Nieuwe Star Wars richt zich op Rey

Vanaf de aankondiging in april 2023 is er weinig bekend over het vervolg. Het werd onthuld als een film gericht op Ridley's personage Rey, die de Jedi Order wil herbouwen. Ridley heeft een paar keer commentaar gegeven op de film, maar blijft erbij dat ze nog steeds heel weinig weet buiten een algemeen overzicht. De film zal waarschijnlijk niet haar personage als moeder bevatten, en Ridley zei in november 2023 ook dat het een 'echt coole' film is die helemaal niet is wat ze had verwacht.

De releasedatum van de film is nog onbekend. Disney heeft echter twee nog onbekende Star Wars films gepland voor 18 december 2026 en 17 december 2027. De volgende Star Wars film is The Mandalorian en Grogu, die op 22 mei 2026 in de bioscopen komt, maar de twee resterende data kunnen naar elk van de verschillende aankomende films gaan. Het blijft afwachten welke film op welke datum zal verschijnen.

Afbeelding: 'Star Wars: The Rise of Skywalker', TMDB

Meer artikelen