Daredevil van Netflix nu officieel canon volgens nieuwe trailer 'Echo'

RRoos Verhoeven 8 januari 2024 12:33

Marvel-fans vieren een grote overwinning nu Daredevil van Netflix officieel tot het Marvel Cinematic Universe (MCU) behoort. Dit is bevestigd in een nieuwe trailer van Echo die sterk gericht is op Kingpin, een bekend personage uit Daredevil.

Nieuwe Echo trailer toont Kingpin en Daredevil

De nieuwste trailer van Echo zet Kingpin, gespeeld door Vincent D’Onofrio, in de schijnwerpers. De trailer bevat beelden uit Netflix’s Daredevil en vertelt opnieuw het verhaal dat ons naar Echo leidt. Belangrijke momenten zijn onder andere de paden die Daredevil en Kingpin kruisen, de connectie van Maya met Kingpin en de ultieme confrontatie tussen Kingpin en zijn adoptienichtje in Hawkeye.

Daredevil en Defenders Saga zijn nu MCU-canon

Na jaren van verwarring en twijfel is het eindelijk officieel: Daredevil van Netflix, en waarschijnlijk de hele Defenders Saga, is nu canon in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dit betekent dat de gebeurtenissen uit deze series nu officieel worden erkend als deel van het overkoepelend verhaal van het MCU.

Daredevil maakt deel uit van MCU's 'Sacred Timeline'

Eerder deze week leek Brad Winderbaum, een belangrijke producer van Marvel, te bevestigen dat Daredevil onderdeel is van de 'Sacred Timeline' van het MCU. In deze 'heilige tijdlijn' vinden het merendeel van de verhalen van het MCU plaats binnen het multiversum. Dit versterkt nog meer het idee dat Daredevil en de rest van de Defenders Saga officieel deel uitmaken van het MCU.

Fans van het MCU kunnen zich verheugen op 9 januari, wanneer alle vijf afleveringen van Echo uitkomen. Daarnaast is er nog meer om naar uit te kijken met het laatste nieuws over Marvel Phase 5. Dit is de volgende grote fase in het MCU waarin nieuwe verhalen en personages worden geïntroduceerd.

Meer artikelen