Dave Filoni benoemd tot Chief Creative Officer bij Lucasfilm

KKees van den Berg 22 november 2023 11:30

Dave Filoni, bekend van het leiden van verschillende Star Wars-projecten, is benoemd tot Chief Creative Officer bij Lucasfilm. Blijft ook nog de Executive Vice President, een titel die hij al sinds 2020 draagt.

Filoni's nieuwe rol bij Lucasfilm

Dave Filoni, de creatieve kracht achter Star Wars-projecten zoals 'The Clone Wars', 'Rebels', 'The Mandalorian' en 'Ahsoka', neemt nu de rol van Chief Creative Officer op zich bij Lucasfilm. Hij behoudt ook zijn titel van Executive Vice President, die hij in 2020 heeft gekregen. Filoni is alom bekend in het Star Wars-universum en deze nieuwe rol zal zijn invloed en verantwoordelijkheden vergroten.

Filoni's toekomstige betrokkenheid bij Star Wars

In een recent interview met Vanity Fair heeft Filoni zijn nieuwe titel en rol bij Lucasfilm aangekondigd. Hij was al uitvoerend producent van alle live-action Star Wars-shows op Disney+ en was geselecteerd om een film te regisseren die alle tv-verhaallijnen samenbracht. Nu zal hij echter een meer betrokken rol spelen bij de toekomst van Star Wars.

Toekomstige projecten van Star Wars

Er zijn grote plannen voor de Star Wars-franchise. Naast nieuwe tv-series die in ontwikkeling zijn, zoals 'Skeleton Crew', 'The Acolyte' en seizoen 2 van 'Andor', zijn er ook films in de maak door James Mangold, Taika Waititi, Shawn Levy en Sharmeen Obaid-Chinoy. Filoni is ook bezig met het verkennen van een mogelijk tweede seizoen van 'Ahsoka', waarin Rosario Dawson de volwassen Jedi Ahsoka Tano speelt.

Filoni is geen nieuwkomer in het Star Wars-universum. Hij is er al sinds 2008 toen hij de 'Clone Wars'-film regisseerde en heeft sindsdien nauw samengewerkt met Star Wars-oprichter George Lucas. Kathleen Kennedy blijft nog steeds president van Lucasfilm en Carrie Beck blijft hoofd van de ontwikkeling. Filoni 'weegt in op een narratief niveau' terwijl Kennedy Lucasfilm overziet en Beck andere filmmakers bij het project betrekt.

Meer artikelen