Dave Filoni hint naar Thrawns toekomst in Star Wars

KKees van den Berg 20 december 2023 16:02

De terugkeer van Thrawn in Star Wars, gespeeld door Lars Mikkelsen, belooft chaos en conflicten in het universum. Dave Filoni licht een tipje van de sluier op over de plannen van Thrawn.

Thrawn keert terug in Star Wars

In het begin van 2023 was het nog onbekend dat we een live-action Thrawn in Star Wars zouden kunnen zien. Maar tijdens de Star Wars Celebration maakte Dave Filoni het grote nieuws bekend: Thrawn, geliefd uit verschillende canon- en Legends-verhalen en uit Star Wars Rebels, zou in Ahsoka verschijnen. Hij zou gespeeld worden door Lars Mikkelsen, de stemacteur die zijn stemgeluid aan de geanimeerde incarnatie van Rebels gaf. Maar het is nu officieel: Thrawn is terug in het belangrijkste Star Wars-universum en klaar om chaos te veroorzaken voor de New Republic.

De plannen van Thrawn

Wat betreft zijn daadwerkelijke plannen gaf Dave Filoni een paar hints over wat er na zijn terugkeer uit ballingschap aan zit te komen. In gesprek met Empire voor hun jaaroverzicht van 2023 - in een stuk dat volledig over Thrawns glorieuze comeback gaat - noemde hij een personage dat werd geïntroduceerd aan het einde van The Mandalorian seizoen 3, in die mysterieuze Shadow council-sequentie. 'We hebben Captain Pellaeon geïntroduceerd in The Mandalorian, en dat is een personage dat bij Thrawn hoort, dus ik zou het geweldig vinden om hen samen te zien', vertelt Filoni. Bovendien wijst hij erop dat een andere figuur uit Ahsoka een langdurig conflict heeft met de Grand Admiral. 'Zijn tegenstander in Rebels was Hera. Het tegenover elkaar zetten van de twee generaals vind ik interessant.' Het lijkt er dus op dat we ons op kunnen gaan maken voor een enorme botsing tussen blauw en groen.

Afbeelding: 'Star Wars: The Rise of Skywalker', TMDB

Meer artikelen