David Ayer beweert dat zijn versie van 'Suicide Squad' een van de beste stripboekfilms ooit is

KKees van den Berg 11 januari 2024 13:32

Filmregisseur David Ayer beweert dat zijn originele versie van 'Suicide Squad' aanzienlijk beter was dan de uiteindelijke film die in de bioscopen verscheen, ondanks de kritische ontvangst. De film was een commercieel succes wat voor Ayer het bewijs is dat het publiek zijn werk waardeerde.

Ongemak met het eindproduct

Na acht jaar sinds de release van David Ayer's 'Suicide Squad' blijft de discussie gaande onder DC- en filmliefhebbers over de veel bekritiseerde film, met name omdat Ayer zelf zeer uitgesproken is over het eindproduct dat in de bioscopen is uitgebracht. Ayer heeft zijn ontevredenheid geuit over de bioscoopversie van de film en bekritiseerde deze als te zwaar bewerkt, bewerend dat hij 'aan stukken gescheurd' was. Hij blijft erbij dat zijn eerste concept voor de film uit 2016 aanzienlijk beter was dan het eindproduct dat aan het publiek werd getoond.

Commercieel succes ondanks kritiek

Ayer ging verder met dat hij vond dat het publiek herkende wat hij probeerde te doen in de film, waardoor ze aangetrokken werden om het te zien. De film kende een groot commercieel succes, met een wereldwijde opbrengst van meer dan $746 miljoen. Dit indrukwekkende cijfer markeert een combinatie van $325,1 miljoen aan binnenlandse inkomsten en $424,1 miljoen uit internationale markten. Ayer beweert dat, als hij zijn zin had gekregen, de film in de meest lovende termen besproken zou worden.

Ayer voegde eraan toe dat de 'veel betere' versie van de film zijn regieversie was, en dat fans het recht hadden om het te zien, maar dat het buiten zijn controle zou liggen als ze ooit echt de kans zouden krijgen om het te zien. 'Dat is de regieversie. Jullie verdienen het om het te zien, maar het is niet mijn eigendom. Het is niet mijn ID. Warner Bros. controleert het.'

Afbeelding: 'Suicide Squad', TMDB

Meer artikelen