David Fincher verklaart waarom 'Mindhunter' na seizoen 2 stopte op Netflix

DDavid Meijer 27 januari 2024 14:02

David Fincher, de maker van de populaire misdaadserie 'Mindhunter', licht toe waarom Netflix de serie na het tweede seizoen stopzette. Volgens Fincher was de productie simpelweg te duur en een risico voor het streamingplatform.

'Mindhunter' als risicovolle onderneming

David Fincher, die al meer dan tien jaar met Netflix samenwerkt, ziet de beëindiging van zijn serie 'Mindhunter' niet als een slecht moment in zijn carrière. In een interview met het Franse Premiere magazine legt hij uit dat zijn serie van het begin af aan een risico was. In tegenstelling tot series zoals 'House of Cards', was 'Mindhunter' geen veilige gok. Het was een unieke procedure over gedragswetenschappen, die zich niet helemaal thuis voelde in de wereld van series als 'X-Files', 'CSI', of 'Criminal Minds'. Maar het risico was het waard.

De hoge productiekosten van 'Mindhunter'

Na twee seizoenen besloot Netflix om 'Mindhunter' niet te verlengen voor een derde seizoen. De reden was simpel: de serie was te duur om te maken. Hoe graag Fincher en zijn team ook verder wilden gaan, het was financieel niet haalbaar. Het budget moest omlaag, of de serie moest populairder worden om meer kijkers te trekken. Helaas was geen van beide opties mogelijk.

Ondanks de teleurstelling van het einde van 'Mindhunter' is Fincher niet gestopt met het maken van geweldige content voor Netflix. Na 'Mindhunter' maakte hij de documentaireserie 'Voir' en de veelgeprezen animatieserie 'Love, Death + Robots'. Daarnaast bracht hij ook zijn nieuwste film, 'The Killer', uit met Michael Fassbender in de hoofdrol.

Afbeelding: 'MINDHUNTER', TMDB

Meer artikelen