David Finchers nieuwe thriller 'The Killer' nu te zien op Netflix

DDavid Meijer 10 november 2023 12:04

David Finchers nieuwste thriller 'The Killer' is nu te zien op Netflix. De film, die eerst in de bioscoop werd uitgebracht om kans te maken op een Oscar, draait om de strijd van een huurmoordenaar tegen zijn werkgevers en zichzelf.

Van het grote scherm naar Netflix

Na een succesvolle, maar korte, bioscooprelease, is de nieuwste thriller van David Fincher, 'The Killer', nu beschikbaar op Netflix. Fincher, bekend van het regisseren van de iconische film 'Se7en', heeft met 'The Killer' hoge verwachtingen gewekt bij het publiek. De beslissing om de film eerst in de bioscoop uit te brengen was strategisch: Netflix wilde met 'The Killer' kans maken op een Oscar, wat vereist dat een film voor een bepaalde periode in de bioscoop wordt vertoond.

Intriguerend plot van 'The Killer'

'The Killer' vertelt het verhaal van een huurmoordenaar die in de kou en eenzaamheid wacht op zijn volgende doelwit. Geplaagd door toenemende paranoia en een aangrijpend bijna-ongeluk, begint hij een strijd tegen zijn werkgevers en zichzelf. Tijdens een internationale klopjacht blijft hij volhouden dat zijn acties niet persoonlijk zijn, maar deel uitmaken van een plan.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eU1owrzHTwg

In 'The Killer' zien we een reeks bekende gezichten, waaronder Tilda Swinton en Charles Parnell. De hoofdrol, oorspronkelijk bedoeld voor Brad Pitt, wordt gespeeld door Fassbender. Andere opvallende castleden zijn Arliss Howard, die ook te zien was in Finchers vorige Netflix-film Mank (2020), en Sophie Charlotte. De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alexis Nolent en Luc Jacamon.

Afbeelding: 'The Killer', TMDb

Meer artikelen