David Hasselhoff voelt zich misleid door Marvel over 'eeuwige' rol

RRoos Verhoeven 11 december 2023 16:22

David Hasselhoff, bekend van zijn rol als Nick Fury in 'Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.', beweert dat hij is misleid door Marvel met beloftes van een 'eeuwige' rol in het Marvel Cinematic Universe. Deze beloftes bleken niet waar te zijn en Hasselhoff heeft de rol van Nick Fury nooit meer opnieuw gespeeld.

Hasselhoff beloofd 'eeuwige' rol

David Hasselhoff, die in 1998 Nick Fury speelde in 'Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.', zegt dat hij beloftes kreeg dat hij de rol voor altijd zou blijven spelen. Hij beweert dat Stan Lee, de geestelijk vader van Marvel, hem persoonlijk deze beloftes heeft gedaan. Ondanks deze beloftes, heeft Hasselhoff de rol van Nick Fury nooit meer opnieuw kunnen spelen.

Jackson's versie van Fury

Het is belangrijk om te vermelden dat de versie van Nick Fury die in het Marvel Cinematic Universe wordt gespeeld door Samuel L. Jackson, gebaseerd is op een alter ego van het personage uit een parallel universum. Deze versie werd voor het eerst gecreëerd in 2002 voor de stripserie 'The Ultimates'. Interessant is dat de Ultimates Fury oorspronkelijk werd getekend om op Jackson te lijken, waardoor zijn casting in 2008 een creatieve cirkel rondmaakte.

Hasselhoff's enthousiasme voor de rol

Hasselhoff was enthousiast om de rol van Nick Fury op zich te nemen en was zeker capabel genoeg om een meer kleurrijke, overdreven versie van het personage te spelen. In de jaren 90 was veel superheldenmedia vaak bedoeld om de sillyness van het genre te parodiëren. De 'Nick Fury' film uit 1998 was bedoeld om zowel silly als badass te zijn, wat in grote lijnen goed gelukt is. Toch bleek de belofte dat Hasselhoff de rol voor altijd zou blijven spelen niet waar te zijn.

Ondanks de beloftes die niet zijn nagekomen, heeft Hasselhoff nog wel een korte verschijning gemaakt in de MCU film 'Guardians of the Galaxy, Vol. 2' uit 2017. Dit was echter niet in de rol van Nick Fury, maar als zichzelf in een cameo verschijning. Desondanks blijft Hasselhoff verbitterd over het feit dat hij zijn beloofde eeuwige rol in het Marvel universum niet heeft mogen vervullen.

Afbeelding: 'Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.', TMDB

Meer artikelen