De 10 beste minder bekende Netflix-series van 2023 die je misschien hebt gemist

DDavid Meijer 2 januari 2024 11:59

2023 was een prima jaar voor Netflix met vele verschillende type series. Dit zijn 10 series die minder bekend series die je misschien hebt overgeslagen, maar zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

In 2023 bracht Netflix talloze originele tv-series uit die de aandacht van het publiek trokken. Van blockbusters tot meer arthouse, er was voor elk wat wils. Maar met zo'n overvloed aan keuzes, is het mogelijk dat je enkele van de beste series hebt gemist. We hebben een lijst samengesteld met 10 minder bekende series die je zeker moet bekijken als je dat nog niet hebt gedaan.

'Physical: 100', een Koreaanse krachtmeting

Eén van de meest opvallende series van dit jaar is zonder twijfel "Physical: 100". De show brengt de elite-atleten van Zuid-Korea samen in een intense survival reality-serie. Maar wat de show echt boeiend maakt, is niet zozeer de topprestaties op zich, maar de manier waarop de serie is gemonteerd om verhaallijnen te creëren die even indrukwekkend zijn als de winnende deelnemers.

Het beestachtige avontuur van 'Lockwood & Co.'

"Lockwood & Co." is een andere serie die je niet mag missen. Ondanks dat de serie na het eerste seizoen is geannuleerd blijft het een boeiend bovennatuurlijk YA-fantasydrama. Als je een fan bent van soortgelijke tienerdrama's, dan zal deze serie zeker bij jou in de smaak vallen.

Een humoristische kijk op de mensheid met 'Cunk on Earth'

Voor wie houdt van Britse humor is "Cunk on Earth" een absolute must-see. Met een perfecte performance van Diane Morgan als Philomena Cunk, biedt deze serie een hilarische kijk op de geschiedenis van de mensheid. Cunks onwetendheid zorgt voor een unieke en hilarische benadering van de wereldgeschiedenis.

'Beef': road rage en de gevolgen

Een serie die zeker niet mag ontbreken in je kijklijst is "Beef". Deze donker komische en diep ontroerende serie volgt het verhaal van twee vreemden die betrokken raken bij een incident van road rage. Het is een intrigerende verkenning van hoe diep haat iemands leven kan overemen.

'XO, Kitty', het vervolg op 'To All the Boys'

Fans van de filmtrilogie "To All the Boys" zullen zeker genieten van de vervolgserie "XO, Kitty". Gevuld met de sensibiliteiten van Amerikaanse tienerdrama's en K-drama capriolen, deze serie is een absoluut genot om te bingewatchen.

De technologische afhankelijkheid in 'Red Rose'

"Red Rose" is een andere serie die zowel fascinerend als angstaanjagend is. Deze tech-thriller benadrukt onze afhankelijkheid van mobiele telefoons, sociale media en technologie. Ondanks het serieuze onderwerp weet de serie te entertainen zonder dat het te technisch wordt.

Het bloedstollende wraakdrama 'The Glory'

"The Glory" is een ander hoogtepunt van Netflix's 2023 line-up. Dit wraakdrama zit boordevol spanning en is vooral gedenkwaardig dankzij de uitstekende acteerprestaties. Met name Song Hye-kyo als Moon Dong-eun en Lim Ji-yeon als Park Yeon-jin leveren voortreffelijk werk.

'Scott Pilgrim Takes Off', een respectvolle adaptatie

Voor de fans van franchise- en animatieseries is "Scott Pilgrim Takes Off" een absolute must-see. Deze animeserie van Netflix en Science Saru respecteert zijn bronmateriaal, zonder dat het de kijkervaring hindert. Of je nu een fan bent van de franchise of een nieuwkomer, deze serie is een heerlijke kijkervaring.

'Obliterated', de ongepolijste actiekomedie

"Obliterated" is een serie in het genre actiekomedie en volgt het verhaal van een eliteteam van speciale troepen die een dodelijke dreiging voor Las Vegas moeten afwenden. Ondanks het lage Rotten Tomatoes-cijfer is het een vermakelijke serie die je zeker zal boeien.

Het visuele wonder van 'Blue Eye Samurai'

"Blue Eye Samurai" is de laatste serie in onze lijst die je niet mag missen. Deze provocerende en visueel verbluffende animatieserie plaatst de kijker in een wereld van levendige volwassen animatie met een live-action-randje. Het volgt het verhaal van Mizu, een meester van het zwaard die een leven in vermomming leidt op zoek naar wraak.

Afbeelding: 'Red Rose', TMDB

Meer artikelen