De 10 beste Netflix Original-films van 2023

DDavid Meijer 13 december 2023 16:08

Netflix heeft in de loop der jaren een indrukwekkende reeks Original films gemaakt. Oomdat het er zo veel zijn lichten we hieronder de top 12 Netflix Original films uit die in 2023 zijn uitgebracht, van actie en horror tot animatie en biografie.

Netflix heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een belangrijke speler in de wereld van streaming en originele content. Het platform heeft niet alleen een breed scala aan bingewaardige series, maar heeft ook laten zien dat ze succesvolle en prijswinnende Original films kunnen produceren. In 2022 hebben meerdere Netflix Originals zelfs Oscars in de wacht gesleept, een duidelijk teken van hun succes en invloed in de filmindustrie.

1. 'They Cloned Tyrone': een unieke mix van humor en samenzwering

'They Cloned Tyrone' is een unieke sciencefiction-mysteriekomedie die een onwaarschijnlijk trio volgt terwijl ze een overheidskloningscomplot ontdekken gecombineerd met een flinke dosis absurde humor. De film mengt de humor van 'Sorry To Bother You' met de griezelige, racistische samenzweringen van 'Get Out', en het resultaat is een one-of-a-kind-filmervaring die je niet wilt missen.

2. 'The Killer': een diepgaande kijk in de geest van een huurmoordenaar

David Finchers 'The Killer' is een slow-burn-film die de kijker meeneemt in de wereld van een huurmoordenaar gespeeld door Michael Fassbender. Hoewel zijn personage zowel methodisch als nonchalant te werk gaat, duikt de film diep in zijn psyche en onthult het zijn leven onder de normale mensen. Met zijn kenmerkende humor maakt Fincher van 'The Killer' een unieke filmervaring.

3. 'Nimona': een uniek animatieavontuur

De animatiefilm 'Nimona', gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van ND Stevenson, is een verrassende en verfrissende toevoeging aan het genre. We volgen Nimona, een tiener die van vorm kan veranderen en haar avonturen met ridder Ballister Boldheart. De film combineert traditionele 2D-animatie met 3D-animatie en het resultaat is een visueel spektakel. 'Nimona' is een film die een unieke energie uitstraalt die perfect past bij het pittige, slimme karakter van Nimona.

4. 'Fair Play': een diepe duik in machtsdynamiek

In Chloe Domont's 'Fair Play' zien we de ontwikkeling van de relatie tussen collega's Emily en Luke. Wanneer Emily een promotie krijgt die Luke denkt dat hem toekwam, duikt de film diep in de lagen van machtsmisbruik en vijandigheid die in hun relatie naar boven komen. Het resultaat is een turbulent erotisch drama dat de kijker confronteert met de harde realiteit van jaloezie en manipulatie in relaties.

5. 'Rustin': het onvertelde verhaal van een zwarte homorechtenactivist

'Rustin' is een film die het verhaal vertelt van Bayard Rustin, een zwarte homorechtenactivist die een cruciale rol speelde in de organisatie van de historische March on Washington in 1963. Ondanks dat de film een typische biografische aanpak volgt, geeft de vertolking van Domingo van Rustin de film een authentiek gevoel. 'Rustin' is een belangrijk stukje cinema dat de verhalen vertelt van personen die vaak onderbelicht blijven in de Amerikaanse geschiedenis.

6. 'Maestro': een intieme blik op het leven van Leonard Bernstein

'Maestro' van Bradley Cooper is een diepgaande biopic over het complexe en turbulente leven van de legendarische componist en dirigent Leonard Bernstein. De film focust zich niet alleen op de muzikale prestaties van Bernstein, maar duikt ook in de emotionele momenten in zijn leven en de opofferingen die hij heeft gemaakt voor zijn vak. 'Maestro' is een meeslepende film die het publiek een intieme blik geeft op het leven van een van de grootste culturele figuren van onze tijd.

7. Ballerina': een actiethriller vol adrenaline

Ballerina van regisseur Lee Chung-hyun is een strakke actiethriller over een jonge huurmoordenares, Ok-ju, die uit is op wraak na de dood van haar vriendin. De film is gevuld met grootse actiescènes die elk stijlvol zijn uitgevoerd. Ondanks de eenvoudige verhaallijn heeft 'Ballerina' een charme die kijkers zal blijven boeien, vooral door de goed gechoreografeerde vechtscènes en de pakkende uitvoeringen van de acteurs.

8. 'You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah': een komedie met een culturele twist

De film 'You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah' is een humoristische en eerlijke kijk op de voorbereidingen voor een bat mitswa en de impact die een ruzie tussen twee beste vriendinnen hierop kan hebben. De film biedt een realistisch beeld van de tienerervaringen en geeft zowel Joodse als niet-Joodse kinderen een beter begrip van de Joodse cultuur. Bovendien is het een fantastische komedie, die wellicht als springplank zal dienen voor Sunny en Sadie Sandler om in de voetsporen van hun vader te treden.

9. Black Clover: Sword of the Wizard King': een betoverende anime-film

'Black Clover: Sword of the Wizard King' is een anime-film die fans van de reeks niet zullen willen missen. We zien hoe het personage Asta te maken krijgt met de vorige Wizard King, Conrad Leto, die nu vastberaden is de wereld te verwoesten met zijn onoverkomelijke wil en bijna almachtige vaardigheden. De film biedt een genuanceerd beeld van deze machtige antagonist en belicht thema's zoals klasse-gebaseerde corruptie en onrechtvaardige socio-politieke normen.

10. 'Hermana Muerte': een duistere duik in religieuze hypocrisie

In 'Hermana Muerte' duikt regisseur Paco Plaza in de donkere wereld van religieuze hypocrisie in het naoorlogse Spanje. We volgen zuster Narcisa, een non die wordt gezien als een wonder, maar wanneer ze voor een onmogelijke keuze wordt gesteld begint ze haar geloof in het goddelijke in twijfel te trekken. 'Hermana Muerte' is meer dan alleen een horrorfilm; het is een aanklacht tegen de misbruiken en geheimen binnen de georganiseerde religie.

Afbeelding: 'Sister Death', TMDB

Meer artikelen