De 10 grootste bioscoopfilms die je moet gaan zien in 2024

DDavid Meijer 22 januari 2024 16:12

Het nieuwe jaar staat klaar met een rij van nieuwe films die het bioscooppubliek nieuwsgierig en enthousiast maken. Van Disney-films tot sequelhits, hier zijn de top tien waarschijnlijke kaskrakers van 2024.

Elk jaar zijn er talloze films die maar liefst $300 miljoen of meer opbrengen in de Amerikaanse markt. In 2023 waren er vijf films die deze indrukwekkende mijlpaal bereikten. Twee opvallende films in deze lijst waren The Super Mario Bros. Movie en Barbie, die beide de grens van $500 miljoen overschreden.

Mufasa: The Lion King voor kerst

"Mufasa: The Lion King" lijkt de grootste kanshebber om de kerstperiode te domineren. Deze film wordt geregisseerd door Barry Jenkins en belooft een mix van nostalgie en vernieuwing te bieden. De film bevat een aantal stemacteurs uit de succesvolle remake van 2019, met Aaron Pierre die de rol van de jonge Mufasa op zich neemt en Kelvin Harrison Jr. die de stem van zijn broer Taka, later bekend als Scar, vertolkt.

Deadpool 3 komt eraan

Het is moeilijk voor te stellen dat een vervolg, laat staan een derde deel, de grootste release van het jaar kan zijn. Maar het koppelen van Ryan Reynold's "Merc with a Mouth" aan Hugh Jackman's populaire X-Man, Wolverine, lijkt de perfecte manier om beide populaire personages in het MCU te brengen. Regisseur Shawn Levy, die al eerder met zowel Reynolds als Jackman heeft gewerkt, zal voor een mix van komedie en actie zorgen.

Terugkeer naar het hoofd in Inside Out 2

Het vervolg op de Pixar-film "Inside Out" staat gepland voor 14 juni 2024. De originele film won de Oscar voor Beste Animatiefilm en is geregisseerd door Peter Docter. In het vervolg is de jonge hoofdrolspeelster van de eerste film een tiener geworden, wat zorgt voor een reeks nieuwe emoties. Gezien het succes van de eerste film, is de verwachting dat "Inside Out 2" nog groter zal zijn.

Gru en de Minions keren terug in Despicable Me 4

Het is misschien ontmoedigend dat studio's steeds terug moeten grijpen op bewezen terrein om animatiefilms succesvol te maken, maar Universal en Illusion Entertainment weten hoe ze Steve Carell's Gru en zijn Minions terug moeten brengen om succes te garanderen aan de box office. Er is nog niet veel bekend over het plot, maar het publiek zal er zeker voor gaan om de geliefde Minions weer te zien.

Beetlejuice 2 brengt het verleden naar het heden

Af en toe komt er een vervolg dat tientallen jaren na de oorspronkelijke film fans enthousiast maakt om de bioscoopzalen weer te betreden. "Beetlejuice 2", met de hereniging van Tim Burton en Michael Keaton, kan er zo een zijn. Disney hoopt dat de terugkeer van Keaton als Beetlejuice, samen met superster Jenna Ortega, hetzelfde zal doen.

Joker: Folie a Deux met sterrencast

Dit vervolg op de Oscar-winnende interpretatie van Todd Phillips van de Batman-schurk, met Oscar-winnaar Joaquin Phoenix, zal proberen het succes van de film uit 2019 te repliceren. Deze keer worden Phillips en Phoenix vergezeld door popicoon Lady Gaga, die Harley Quinn speelt. Met een soortgelijke releasedatum kan deze film in oktober domineren.

Chris Pratt als de stem van Garfield

In "The Garfield Movie" zal Chris Pratt de stem vertolken van misschien wel een van de meest populaire en geliefde stripfiguren die er sinds de late jaren '70 is. Het is bijna twee decennia geleden dat Bill Murray de lasagne-liefhebbende kat sprak, maar de kinderen van vandaag zullen nog een reden hebben om deze film te gaan zien.

Anya Taylor-Joy als Furiosa in nieuwe Mad Max-film

George Miller keert terug naar zijn "Mad Max"-franchise met "Furiosa: A Mad Max Saga". In plaats van een direct vervolg te maken, heeft Miller besloten om terug te gaan en de herkomst van Charlize Theron's Furiosa te vertellen, ditmaal gespeeld door Anya Taylor-Joy met Chris Hemsworth als co-lead. Gezien de grote fanbase die "Fury Road" in de afgelopen negen jaar heeft opgebouwd, wordt verwacht dat deze film $200 miljoen of meer zal opleveren in de binnenlandse markt.

Villeneuve maakt zijn Dune-bewerking compleet

In maart voltooit Denis Villeneuve eindelijk zijn tweedelige bewerking van Frank Herbert's klassieke sciencefiction epos met sterren als Timothée Chalamet, Zendaya en Austin Butler. Het eerste deel won zes Oscars, allemaal in technische categorieën, hoewel het uitkwam tijdens de hoogte van COVID in 2021, wat zijn box office prestaties kan hebben beperkt. Dat zal geen probleem zijn voor Deel 2, dat opent in minder dan twee maanden, met veel meer mensen die Deel 1 al op streaming hebben gezien.

Tom Hardy keert terug in Venom 3

Hoewel 2024 relatief vrij zal zijn van Marvel en DC-films, weerhoudt dat Sony er niet van om drie van hun eigen films uit te brengen, de sterkste daarvan is de derde film met Tom Hardy als Eddie Brock aka Spider-Man's vijand Venom. Het feit dat beide vorige films bijna precies $213,5 miljoen opbrachten - het vervolg in 2021 midden in een pandemie - maakt het duidelijk dat filmliefhebbers het personage leuk genoeg vinden om deze te gaan zien in november.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDB

Meer artikelen