De 20 slechtste films van 2023

RRoos Verhoeven 13 december 2023 08:03

2023 was een intrigerend jaar voor films, maar niet alle films hebben het even goed gedaan. In dit artikel belichten we de 20 slechtste films van het jaar volgens Metacritic, de site die recensies voor films, series, videogames en andere media aggregeert.

Disney stelt teleur, Universal domineert

Disney, normaliter de grote speler van Hollywood, had een teleurstellend jaar aan de box office in 2023. Universal daarentegen domineerde met drie van de top vijf films: 'The Super Mario Bros Movie', 'Oppenheimer', en 'Fast X'. 'Barbie' van Warner Bros nam de kopppositie in handen en 'Five Nights at Freddy's' verraste met meer opbrengsten dan welke andere Blumhouse-film dan ook.

De bekende reviewverzamelsite Metacritic heeft de lijst van 20 slechtst beoordeelde films van 2023 samengesteld. Dit is gebaseerd op een gewogen gemiddelde van de recensiescores. Enkele grote namen die net niet in de lijst kwamen zijn 'The Exorcist: Believer', 'The Meg 2: The Trench' en 'Transformers: Rise of the Beasts'.

'Winnie the Pooh: Blood and Honey' slechtst beoordeeld

Volgens Metacritic was 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' de slechtst beoordeelde film van 2023. Hoewel het een origineel idee was om Winnie de Poeh te veranderen in een slasher bad guy, vonden critici de uitvoering ernstig tekortschieten. Ondanks deze kritiek en de titel van slechtst beoordeelde film van het jaar, gaan de filmmakers toch door met een vervolg.

Bekijk hier de gehele lijst van de slechtste films van 2023. Film die je dus wat ons betreft beter kunt overslaan, mocht je ze nog niet hebben gezien:

De slechtste films van 2023

1. Winnie the Pooh: Blood and Honey

2. Freelance

3. Assassin Club

4. Fool's Paradise

5. Expend4bles

6. Pet Sematary: Bloodlines

7. God is a Bullet

8. Love Again

9. Five Nights at Freddy's

10. Ghosted

11. One True Loves

12. Genie

13. My Big Fat Greek Wedding 3

14. Knights of the Zodiac

15. Sound of Freedom

16. The Out-Laws

17. The Machine

18. Family Switch

19. Devil's Peak

20. Vacation Friends 2

Afbeelding: 'Winnie the Pooh: Blood and Honey', TMDB

Meer artikelen