De 3 beste DC-films die je in december op HBO Max kijkt

RRoos Verhoeven 8 december 2023 12:52

Ontdek welke DC-films je deze maand kunt bekijken op HBO Max, variërend van superheldiconen tot een anti-helden-team. Elk van deze titels biedt een unieke en fijne smaak van het superheldenfilmgenre, waardoor fans die op zoek zijn naar iets sfeervols of juist wat over-the-top actie met rauwe komedie zeker tevreden zullen zijn.

Terug naar de roots met 'The Batman'

Samen met personages als Spider-Man is Batman van DC Comics een van de meest duurzame figuren in het superheldengenre. De reboot vna vorig jaar heeft de basis gelegd voor iets spannends. Regisseur Matt Reeves' 'The Batman' laat Robert Pattinson (Good Time, The Lighthouse, Tenet) de cape en cowl aantrekken in een film die teruggaat naar de pulpy neo-noir roots van de Dark Knight comics. De Batman is een fantastische mystery-thriller die de 'World's Greatest Detective'-eigenschappen van de held benadrukt en ook cues heeft van gritty noir films zoals David Fincher's Seven en Zodiac.

Bombastische actie met 'The Suicide Squad'

REgisseur James Gunn die nu de co-CEO van DC Studios is, maakte zijn eerste sprong van Marvel Studios om 'The Suicide Squad' te leiden. Dit standalonevervolg op de film uit 2016 van regisseur David Ayer, 'The Suicide Squad' is een solide startpunt voor de onervaren kijker. De film draait rond een groep superschurk gevangenen die instemmen met een lichtere straf in ruil voor het dwarsbomen van een geheim superwapenplan met de naam 'Project Starfish'. 'The Suicide Squad' kreeg een positieve kritische ontvangst dankzij het omarmen van het bombastische uitgangspunt, actie en komische elementen. Net als Gunn's 'Guardians of the Galaxy'-films voor Marvel, voert deze DC-film zijn 'underdog'-thema goed uit.

Spotlight op 'Wonder Woman'

Samen met Batman en Superman maakt Wonder Woman de DC trinity compleet. In de film van regisseur Patty Jenkins krijgt Wonder Woman eindelijk de theatrale spotlight die ze verdient. De film 'Wonder Woman' uit 2017 breidt het oorsprongsverhaal van de Warrior of Truth uit in het DC Extended Universe na een bijrol te hebben gespeeld in Zack Snyder's Batman v Superman: Dawn of Justice. De film werd goed ontvangen dankzij de levendige visuals, actiescènes, emotionele verhaal en creatief gebruik van de 'period piece'-aanpak.

Afbeelding: 'The Suicide Squad', TMDB

Meer artikelen