De 4 beste compleet nieuwe films op Netflix in november 2023

KKees van den Berg 20 november 2023 14:48

November is de ideale maand om gezellig met het gezin samen te komen voor een filmavond. We hebben een selectie gemaakt van de beste nieuwe films die in deze maand op Netflix verschijnen, van actiethrillers tot inspirerende drama's en animatiefilms.

Actiethriller: 'The Killer'

Voor de liefhebbers van actiethrillers is er 'The Killer', geregisseerd door David Fincher. Deze film, met Michael Fassbender in de hoofdrol, volgt een anoniem huurmoordenaar die wraak zoekt na een mislukte klus. Hoewel het misschien Finchers meest eenvoudige film tot nu toe is, is er veel meer onder de oppervlakte. De film biedt een scherp commentaar op de gig-economie en de brutaliteit van freelancing, en maakt een einde aan de 'coole huurmoordenaar' trope. Zorg ervoor dat je deze film bekijkt zodra hij op Netflix verschijnt.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eU1owrzHTwg

Inspirerend drama: 'Nyad'

'Nyad' is een inspirerend drama dat het ware verhaal vertelt van Diana Nyad, gespeeld door Annette Bening. Drie decennia na het stoppen met professioneel zwemmen, besluit Diana het onmogelijke te doen: ze wil van Cuba naar Florida zwemmen. Deze enorme inspanning stelt haar op alle mogelijke manieren op de proef. De film is een echte getuigenis van de kracht van de menselijke geest en laat zien dat je alles kunt bereiken als je je er echt op toelegt. 'Nyad' is absoluut een must-see.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wWXQZDV6NK8

#Waargebeurde biografie in 'Rustin'

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in historische verhalen is 'Rustin' een must-see. De film vertelt het verhaal van Bayard Rustin, een burgerrechtenleider en een belangrijke architect van de March on Washington. Ondanks zijn cruciale rol is Rustin vaak gemarginaliseerd in de geschiedenis, mogelijk vanwege zijn openlijke homoseksualiteit en uitgesprokenheid. Maar nu is zijn verhaal beschikbaar voor een groot publiek, met een indrukwekkende vertolking door Colman Domingo in de hoofdrol. 'Rustin' is een ontroerend en belangrijk verhaal dat met veel gevoel en verfijning is verteld.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=EuZ-UONInl4

Animatiefilm: 'Leo'

Voor de jongere kijkers (en de jong van hart) is er 'Leo', een nieuwe animatiefilm met de stem van Adam Sandler. Leo, een basisschool-iguana, heeft 74 jaar in een terrarium doorgebracht en verlangt naar het leven buiten de klas. Maar wanneer hij begint mee naar huis te gaan met de kinderen en hen helpt met hun problemen, ontdekt hij dat zijn plaats misschien wel onder de kinderen is. Met zijn zoete verhaal en rijke emotionele verhaallijnen is 'Leo' een verrassend hartverwarmende film die het hele gezin zal aanspreken. De film is nog niet uit, maar is vanaf 22 november te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=G_AEL-Xo5l8

Meer artikelen