De 5 beste actiefilms van de afgelopen 5 jaar die je gezien moet hebben

KKees van den Berg 29 november 2023 11:04

We lichten vandaag vijf films voor je uit die je hart sneller doen kloppen. Hieronder hebben we de beste actiefilms van de afgelopen vijf jaar op een rijtje gezet, exclusief superheldenfilms. Deze films zijn wat ons betreft het beste van het beste op het gebied van avontuurlijke actie en beloven onvergetelijke momenten vol spanning en adrenaline.

We leven in een tijdperk waarin streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ constant hun eigen films uitbrengen. Maar hoewel deze diensten talloze actiefilms hebben uitgebracht, blijkt vaak dat ze niet kunnen concurreren met de kwaliteit van films die specifiek voor de bioscoop zijn gemaakt. Deze films, gemaakt met grotere budgetten en meer ruimte voor creatieve vrijheid, bieden vaak een cineastische ervaring die moeilijk te evenaren is op een kleiner scherm.

De top vijf actiefilms van de afgelopen vijf jaar

De laatste vijf jaar hebben ons een aantal uitzonderlijke actiefilms gebracht. Op onze lijst van de vijf beste films in dit genre vind je:

  • 'Mission: Impossible – Fallout': een bloedstollende actiethriller met Tom Cruise in de hoofdrol.
  • 'No Time to Die': de spectaculaire afsluiting van Daniel Craig's tijd als James Bond.
  • 'The Northman': biedt wat anders met zijn brute vikingactie.
  • 'Nobody': een onwaarschijnlijke actieheld opvoert in de vorm van Bob Odenkirk.
  • 'John Wick: Chapter 3 – Parabellum': een film die Keanu Reeves' John Wick op zijn kwetsbaarst toont.

Het maken van een lijst met de beste films is altijd een lastige opgave, vooral als je te maken hebt met zoveel verschillende stijlen en genres. In dit geval sluiten we superheldenfilms (waaronder alle Marvel-films en DC-films) uit van de lijst. Hoewel deze films vaak vol zitten met actie, vormen ze technisch gezien een apart genre.

Twee hoogtepunten extra uitgelicht

'Mission: Impossible – Fallout' is een bloedstollende actiethriller die je op het puntje van je stoel houdt. In deze film keert Tom Cruise terug als Ethan Hunt, die samen met zijn IMF-team aan de slag gaat om een terroristische groep te stoppen die voldoende plutonium heeft gestolen om drie nucleaire bommen te maken. Dit leidt tot een wereldwijde jacht vol spanning en actie. Het is een film die je niet wilt missen als je een fan bent van het actiegenre.

Bekijk hier de trailer van 'Mission: Impossible – Fallout':

Een ander hoogtepunt op onze lijst is 'No Time to Die', de film die een definitief punt zet achter de 15-jarige loopbaan van Daniel Craig als James Bond. In deze film ziet Bond zijn rustige pensioen in rook opgaan als hij gelooft dat zijn geliefde, Dr. Madeleine Swann, hem heeft verraden aan Spectre. Het is een passend en spectaculair einde voor de langst dienende Bond-acteur tot nu toe, en een must-see voor elke Bond-fan.

Bekijk hier de trailer van 'Mission: Impossible – Fallout':

Meer artikelen