De 5 beste sciencefiction-series op Netflix

KKees van den Berg 4 februari 2024 14:33

Op zoek naar iets nieuws om te kijken? Deze lijst met de beste sciencefiction-series op Netflix, samengesteld door de grootste fans van het genre, krijg je een mix van geestverruimende thrillers, wereldwijde mysteries en avonturen die je meenemen naar de verste hoeken van het universum.

'Dark' - Een meesterwerk van tijdreizen

'Dark' is een serie die zich op alle fronten onderscheidt. Het is niet alleen een boeiend familiedrama en een mysterie rond tijdreizen, maar ook een van de ingewikkeldste series op tv en een reis naar het einde van de wereld. Het verhaal wordt steeds gecompliceerder naarmate de personages meer ontdekken over hun dorp en door de tijd reizen. Het is een complexe serie die meer dan de moeite waard is.

Robotdetective jaagt op seriemoordenaar in 'Pluto'

'Pluto' is een meesterwerk gebaseerd op de legendarische manga van Naoki Urasawa. De serie volgt een robotdetective met geheugenverlies die op jacht is naar een seriemoordenaar die het gemunt heeft op de krachtigste robots ter wereld. De serie is na een productieproces van zes jaar rustig uitgebracht en zit vol met verbluffende visuals, indrukwekkende actiescènes en creatief geïmplementeerde CGI. Het is een van de beste series van 2023 en een must-watch voor elke sciencefictionliefhebber.

The OA' - Kleinschalige sciencefiction met groot hart

'The OA' bewijst dat sciencefiction niet altijd groots en meeslepend hoeft te zijn. De kracht van de serie zit hem in het intieme, kleinschalige verhaal over een jonge vrouw die na een vermissing van zeven jaar terugkeert en nu niet meer blind is. Ondanks het beperkte budget en de smalle focus, zit de serie vol met grote ideeën en een enorm hart, waardoor het een onbetwiste cult-hit is geworden.

'Sense8': Een telepathische band tussen acht mensen

'Sense8' is een uniek en ambitieus project van de Wachowski's dat helaas vroegtijdig is stopgezet vanwege de hoge productiekosten. Toch slaagde de serie erin zijn grote plotpunten te omwikkelen en tot een redelijk bevredigende conclusie te komen. De serie start wanneer acht volwassenen in acht verschillende landen over de hele wereld een connectie maken als 'sensates', die in staat zijn om telepathisch te communiceren en sensaties en vaardigheden te delen. Ondanks zijn imperfecties, is 'Sense8' oprecht en meeslepend en een van de meest ambitieuze producties van Netflix.

Vier detectives ontrafelen mysterie in 'Bodies'

In de serie 'Bodies' worden we meegenomen in een meeslepend raadsel dat zich ontvouwt over verschillende tijdperken. Het interessante punt is dat ondanks het feit dat de detectives weinig met elkaar gemeen hebben, ze een onvermoeibare zoektocht naar antwoorden en gerechtigheid delen. De serie is op zijn best tijdens momenten waarop een van de detectives een boeiende aanwijzing oppikt van een andere detective uit een ver verleden. 'Bodies' is vorig jaar oktober stilletjes in première gegaan op Netflix en als je het nog niet gezien hebt, zou je dat absoluut moeten doen.

Afbeelding: 'Dark', TMDB

Meer artikelen