De 8 beste Netflix-series van 2023

RRoos Verhoeven 23 december 2023 17:03

Ondanks de toenemende concurrentie blijft Netflix boeiende series in uiteenlopende genres produceren. Van drama's tot thrillers en sitcoms, de streamingdienst bood dit jaar een breed scala aan series. Maar welke series waren de beste? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Afscheid van 'The Crown'

Het einde van 'The Crown' markeert een tijdperk van kwaliteitsdrama over de Britse koninklijke familie. Ondanks dat het zesde seizoen enkele van de recentere gebeurtenissen - zoals Prins Harry die Engeland verlaat en de dood van Queen Elizabeth II - niet behandelt, blijft de serie een van de beste series van de 21ste eeuw.

Keri Russell keert terug in 'The Diplomat'

'The Diplomat' is een politieke thriller die kijkers meeneemt in de complexe wereld van geopolitiek. De serie rust zwaar op complexe dialogen terwijl Kate (Keri Russell) de uitdagingen in deze nieuwe positie aan gaat. Ondanks dat het verhaal niet geheel overeenkomt met wat er tijdens een echte geopolitieke crisis zou kunnen gebeuren, hebben de personages en schokkende wendingen ervoor gezorgd dat het zeker een hit werd.

Joe Goldberg's nieuwe leven in 'YOU'

Het vierde seizoen van 'YOU' is een verleidelijke traktatie die het verhaal van seriemoordenaar Joe Goldberg verder uitdiept. Zijn sadistische behoefte om controle uit te oefenen en te obsesseren over iets nieuws wordt weer mooi getoond in seizoen 4. De grote wendingen en bochten, geleverd in twee delen uitgebracht met een maand ertussen, verhoogde de intensiteit toen seizoen 4 voor het eerst in première ging.

Gotische horror in 'The Fall of the House of Usher'

'The Fall of the House of Usher' is een unieke spin op 19e-eeuwse klassiekers. Perfect voor fans van zowel horror als allegorische verhalen is het een intelligente en creatieve serie die veel positieve recensies heeft ontvangen. De serie heeft het potentieel om de volgende 'American Horror Story' te zijn.

'Scott Pilgrim Takes Off' voldoet aan verwachtingen

'Scott Pilgrim Takes Off' heeft de fans precies gegeven waar ze op wachtten. De animatieserie heeft de hype en verwachtingen waargemaakt dankzij het feit dat de meeste leden van de oorspronkelijke cast terugkeerden om hun rollen in voice-over-vorm te herhalen. De serie is geprezen voor het hebben van dezelfde humor als de film zonder simpelweg hetzelfde verhaal in animatievorm te repliceren.

'Black Mirror' keert terug met zesde seizoen

'Black Mirror' blijft fans betoveren met zijn unieke mix van sci-fi en sociaal commentaar. Het zesde seizoen van de serie stelde weer niet teleur. De meest uitdagende afleveringen zoals 'Beyond the Sea', met Aaron Paul, Josh Hartnett en Kata Mara in de hoofdrollen, compenseerden ruimschoots voor de wat mindere afleveringen. De serie blijft een van de meest provocerende series van Netflix.

Een intieme blik op David Beckham

'Beckham' is een docuserie die een gevoelige snaar raakte bij het publiek. De serie biedt een verrassende relatable blik op de befaamde voetballer - van de haat die hij in het verleden moest trotseren tot zijn veerkracht ondanks deze uitdagingen. Aan het eind van de serie zul je hem waarschijnlijk niet meer zien als 'zomaar een atleet', maar als een complex individu met diepgaande verhalen en ervaringen.

Verrassingshit 'The Night Agent'

'The Night Agent' is een actiethriller die het publiek op het puntje van hun stoel houdt. Het verhaal begint wanneer Peter een oproep ontvangt van een doodsbange jonge vrouw, Rose, wiens tante en oom zijn opgejaagd en vermoord. Wat volgt is een ingewikkeld plot waarbij Peter en Rose een overheidscomplot ontdekken. Ondanks de vele lagen in het verhaal, is 'The Night Agent' nog steeds gemakkelijk te volgen.

Afbeelding: 'The Fall of the House of Usher', TMDB

Meer artikelen