De 8 Beste Series van 2023 om te streamen

KKees van den Berg 2 december 2023 07:04

Het was een tumultueus jaar voor de entertainmentindustrie in 2023, maar ondanks de uitdagingen waren er opvallende hoogtepunten op het gebied van series. Van streamingoorlogen tot baanbrekende nieuwe makers, hier is onze lijst van de 8 beste series van 2023.

Een tumultueus jaar in de entertainmentindustrie

Het jaar 2023 was zonder twijfel een woelig jaar voor de entertainmentindustrie. Schrijvers en acteurs staakten maanden in een grotendeels geslaagde poging om lonen te verhogen en zekerheid te bieden tegen bedreigingen zoals A.I. voor hun levensonderhoud. Daarnaast kwamen de streamingoorlogen in een chaotische nieuwe fase terecht gekenmerkt door geldgebrek bij studio's die wanhopig probeerden winst te maken of in ieder geval hun verliezen te beperken.

Nieuwe makers brengen gedurfde visies

Ondanks de uitdagingen en onzekerheid, was 2023 ook een jaar van creativiteit en innovatie. Verschillende nieuwe makers, zoals Boots Riley, Cash Carraway, Alice Birch en Lee Sung Jin, kwamen naar voren met gedurfde, nieuwe visies en creaties. Hun series hebben de potentie van een inherent commercieel medium aangegrepen, met verhalen die spreken tot een industrie in crisis, een verdeelde samenleving en een wereld in oorlog.

De 8 beste series van 2023

Ondanks alle uitdagingen, hebben we kunnen genieten van enkele opmerkelijke series. De top 8 van 2023 bestaat uit een reeks series met zeer diverse thema's en stijlen, van het mysterieuze 'Poker Face' tot de onverwachte heruitvoering 'Dead Ringers' en de ontnuchterende 'Telemarketers'. Ook 'BEEF', 'Rain Dogs', 'I'm a Virgo', 'Succession' en 'Reservation Dogs' hebben een diepgaande impact gemaakt en worden beschouwd als de beste van het jaar. Dit zijn de beste series om te streamen uit 2023:

  1. Succession (HBO Max)
  2. Reservation Dogs (Disney+)
  3. BEEF (Netflix)
  4. I'm a Virgo (Amazon Prime Video)
  5. Rain Dogs (HBO Max)
  6. Poker Face (SkyShowtime)
  7. Telemarketers (HBO Max)
  8. Dead Ringers (Amazon Prime Video)

Hoewel de toekomst van films en series als kunstvorm zeker onder druk is komen te staan door alle recente veranderingen en uitdagingen, zijn er ook redenen voor optimisme. De nieuwe en creatieve visies die naar voren zijn gekomen duiden op een rijke toekomst. Het tumultueuze jaar 2023 heeft onmiskenbaar getoond dat films en series nog steeds een krachtige vorm van kunst zijn, in staat om in te spelen op actuele thema's en nieuwe verhalen te vertellen op creatieve manieren.

Bekijk hier de trailers van alle 8 bovengenoemde series:

Succession:

Reservation Dogs:

BEEF:

I'm a Virgo:

Rain Dogs:

Poker Face:

Telemarketers:

Dead Ringers:

Afbeelding: 'Reservation Dogs', TMDB

Meer artikelen