De best bekeken films en series nu op Netflix

DDavid Meijer 20 december 2023 18:17

Ontdek welke tien films en series het meest bekeken worden door Netflix-gebruikers deze week. Van actiefilms en thrillers tot nieuwe familiefilms, en van populaire series tot de nieuwste afleveringen. Hieronder vind je een overzicht van wat er deze week populair is op Netflix.

Populairste films en series

Deze week wordt de filmranglijst aangevoerd door actiefilm 'Kandahar', op de voet gevolgd door thriller 'Leave the World Behind'. Onder de series staat 'The Crown' bovenaan, dankzij de release van nieuwe afleveringen. Andere populaire series zijn de romantische tienerserie 'My Life with the Walter Boys' en de realityseries 'Dubai Bling' en 'Pax Massilia'.

Top 10 best bekeken films op Netflix

Naast de eerder genoemde films 'Kandahar' en 'Leave the World Behind' zijn ook de familiefilm 'Chicken Run: Dawn of the Nugget' en romantische films zoals 'Love Again' erg populair. Maar ook thrillers en actiefilms zoals 'Invasion' en 'The Town' staan hoog op de lijst.

 1. 'Kandahar': In deze actie-thriller, geregisseerd door Ric Roman Waugh, speelt Gerard Butler de rol van Tom Harris, een CIA-agent op een geheime missie in Afghanistan. Na een gedurfde actie waarbij een kerncentrale en een luchthaven zijn doelwitten waren, wordt hij de meest gezochte persoon in het land.
 1. 'Leave the World Behind': Een spannende thriller van Sam Esmail, met Julia Roberts en Mahershala Ali. Het verhaal volgt een gezin dat op vakantie gaat naar een afgelegen plek op Long Island, waar ze onverwachte en mysterieuze gebeurtenissen ervaren.
 1. 'Chicken Run: Dawn of the Nugget': Deze animatiekomedie van Sam Fell met stemmen van Thandiwe Newton en Zachary Levi gaat over Ginger en haar vrienden die na een gewaagde ontsnapping hun droomplek vinden - een veilig eiland ver weg van menselijke bedreigingen.
 1. 'Love Again': In deze komedie-drama van Jim Strouse ontdekt een vrouw (gespeeld door Priyanka Chopra Jonas) liefde op een onverwachte manier door berichten te sturen naar het oude telefoonnummer van haar overleden verloofde.
 1. 'Proud Mary': Babak Najafi's actie-thriller volgt Mary, een huurmoordenaar in Boston (gespeeld door Taraji P. Henson). Haar leven neemt een onverwachte wending als ze tijdens een opdracht een jongen ontmoet.
 1. 'Good Will Hunting': Dit meesterwerk van Gus Van Sant met Robin Williams en Matt Damon vertelt het verhaal van Will Hunting, een schoonmaker met een buitengewoon talent voor wiskunde, die worstelt met zijn innerlijke demonen.
 1. 'Family Switch': Een kerstkomedie geregisseerd door McG, waarin de Walker familie (gespeeld door Jennifer Garner en Ed Helms) een ongewone lichaamswisseling meemaakt tijdens een bezoek aan een planetarium.
 1. 'Catering Christmas': In deze romantische komedie, geregisseerd door T.W. Peacocke, worstelt Molly Frost, een beginnende cateraar gespeeld door Merritt Patterson, om zich te onderscheiden in een competitieve markt.
 1. 'The Grinch': Deze animatiefilm, geregisseerd door Yarrow Cheney en met Benedict Cumberbatch als de Grinch gaat over een cynische mopperkont die van plan is Kerstmis te ruïneren, maar zijn hart vindt dankzij de vrolijke Cindy-Lou.
 1. 'Gone Baby Gone': Een drama-mystery van Ben Affleck waarin twee privé-detectives (gespeeld door Casey Affleck en Michelle Monaghan) een verontrustende zaak onderzoeken van een verdwenen vierjarig meisje in Boston.

Top 10 best bekeken series op Netflix

Naast de hierboven genoemde series 'The Crown' en 'My Life with the Walter Boys', wordt er ook veel gekeken naar o.a. 'Dubai Bling', 'Pax Massilia', en 'Blown Away'. Van historische docuseries tot dramatische crimedrama's, deze series zijn allemaal populair en lijken dus zeker de moeite waard om te bekijken.

 1. 'The Crown': Deze dramaserie duikt in het leven van Koningin Elizabeth II. De serie verkent haar persoonlijke uitdagingen en de politieke en sociale veranderingen die het Verenigd Koninkrijk vormden in de tweede helft van de 20e eeuw.
 1. 'My Life with the Walter Boys': In deze dramatische en romantische serie gebaseerd op Ali Novak's boek, volgen we Jackie, gespeeld door Nikki Rodriguez. Na een tragedie ruilt ze haar stadsleven in voor het landelijke Colorado waar ze bij een groot en levendig gezin intrekt.
 1. 'Dubai Bling': Deze realityserie laat het weelderige leven in Dubai zien met zijn overdadige feesten, opvallende mode en adembenemende skyline, waar de sociale elite van de stad centraal staat.
 1. 'Pax Massilia': Een actievolle misdaadserie van Kamel Guemra waarin de duistere en gevaarlijke kanten van Marseille worden belicht. Hoofdrollen worden vertolkt door Mila Rigaudon en Jeanne Goursaud.
 1. 'Obliterated': Deze actie-komedie, gecreëerd door Jon Hurwitz, volgt een eliteteam van speciale eenheden terwijl ze een grote bedreiging in Las Vegas het hoofd bieden.
 1. 'World War II: From the Frontlines': Deze historische documentaireserie biedt een unieke blik op de Tweede Wereldoorlog met levendig gemaakt archiefmateriaal en verhalen van mensen van alle kanten van het conflict.
 1. 'En helt vanlig familj': Een Zweedse misdaad-dramaserie die het leven volgt van de Sandell-familie: een priester, een advocate en hun tienerdochter, die zich in onverwachte situaties bevinden.
 1. 'The Rookie': Deze komische misdaadserie met Nathan Fillion in de hoofdrol, volgt John Nolan, een man van veertig die besluit zijn leven om te gooien en politieagent te worden.
 1. 'Yu yu hakusho': Een actie-avonturenserie die het verhaal vertelt van Yusuke Urameshi, een jongeman die na een tragisch ongeval opstaat om bovennatuurlijke uitdagingen aan te gaan.
 1. 'Ferry: De Serie': Deze misdaad-dramaserie, met Frank Lammers en Elise Schaap, is een voortzetting van de film 'Ferry'. Het verkent het begin van Ferry Bouman's carrière in de Brabantse onderwereld.

Meer artikelen