De beste films om te kijken na liefdesverdriet

KKees van den Berg 6 februari 2024 15:54

Een liefdesbreuk kan pijnlijk zijn, en soms helpt het om de juiste film te kijken. Deze films, van romantische komedies tot actiefilms, kunnen precies bieden wat je nodig hebt om er doorheen te komen.

Als je even niet helemaal in de stemming bent en je je verdrietig voelt na een relatiebreuk zijn er een aantal films die je hierbij kunnen helpen. 'Forgetting Sarah Marshall' is bijvoorbeeld een grappige film over het verwerken van liefdesverdriet. En 'Blue Valentine' bijvoorbeeld, is één van de beste anti-liefdesverhalen ooit gemaakt, perfect voor degenen die zich beter voelen door zich volledig in hun verdriet te storten. Daarnaast is 'In the Mood for Love', een prachtige, sensuele film over het verlangen naar een liefde die misschien nooit zal zijn.

Het gevoel van wraak

Wanneer je het gevoel hebt dat je wraak wilt nemen na een realtiebreuk zijn er ook een aantal films die je hierbij kunnen helpen. 'Birds of Prey' biedt een aantal ideeën over hoe je verder kunt gaan na een breuk, zelfs als je ex niet zo erg is als de Joker. De 'Kill Bill'-films kunnen je inspireren met de manier waarop Uma Thurman vecht om bij de man te komen die haar onrecht heeft aangedaan. En tot slot biedt 'John Tucker Must Die' een unieke kijk op het thema ex-vriendjes.

Romantische komedies met liefdesverdriet

'Miss Congeniality' is een van de beste romantische komedies over het vinden van iemand die van je houdt om wie je bent, terwijl het ook een erg leuke spionnenfilm is. 'My Big Fat Greek Wedding' is een goede herinnering dat je familie misschien wel bemoeizuchtig is, maar dat je ze eigenlijk wel mag. En 'Hitch' leert ons allemaal dat je gewoon jezelf moet zijn, ongeacht hoe glad je ook denkt te zijn.

Zelfliefde na een realtiebreuk

'Legally Blonde' leert ons dat een breuk een geweldige tijd kan zijn voor zelfactualisatie - misschien kun je nu wel een beroemde advocaat worden! 'My Best Friend’s Wedding' laat zien dat het soms goed is om gewoon 'I Say a Little Prayer' heel hard in een restaurant te zingen. En '(500) Days of Summer' laat zien dat alle negatieve energie die je voelt jegens een persoon, geweldig brandstof kan zijn om eindelijk te werken aan je doelen.

En als je even helemaal niets wilt doen, waarom dan niet de volgende 12 uur besteden aan het kijken van 'The Lord of the Rings'-trilogie? Het kan een geweldige manier zijn om even helemaal te ontsnappen aan de realiteit.

Afbeelding: 'Forgetting Sarah Marshall', TMDB

Meer artikelen