De beste Netflix-films van 2023: beoordeeld door kijkers

RRoos Verhoeven 29 november 2023 13:37

Van actiethrillers tot documentaires, 2023 was een druk jaar voor Netflix. Maar waar hebben kijkers het meest van genoten? We duiken in de beoordelingen en brengen de favorieten van dit jaar volgens echte kijkers in kaart.

Het jaar 2023 was een druk jaar voor de filmafdeling binnen Netflix. Het streamingplatform bracht van alles uit, van spraakmakende documentaires zoals 'Pamela, A Love Story' tot komedies zoals 'Murder Mystery 2' en actiethrillers zoals 'Kill Boksoon'. De releases kwamen in een razend tempo voorbij, met hits als 'Extraction 2' en minder succesvolle films zoals 'Best Christmas Ever'. Enkele van de nieuwste Netflix films, zoals David Fincher's 'The Killer' en Zack Snyder's 'Rebel Moon', waren zo groot dat Netflix speciale premières in bioscopen organiseerde.

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat zowel critici als kijkers hun favoriete Netflix-films van 2023 gaan samenstellen. De Facebook-groep 'Netflix Bangers' besloot deze uitdaging aan te gaan. De groep, die 2,1 miljoen leden telt, plaatste deze week een bericht waarin iedereen werd opgeroepen om de beste films die ze dit jaar op Netflix hebben gezien te noteren.

'Extraction 2': Actievol entertainment

'Extraction 2' was een van de favorieten bij de kijkers. Al snel na de release van deze eerste film, het langverwachte vervolg op 'Extraction' uit 2020, kondigde Netflix aan dat een derde deel van de franchise met Chris Hemsworth aan komt. Het verhaal is niet heel erg uitgebreid: huurling Hemsworth bevrijdt in feite de familie van een meedogenloze Georgische gangster uit de gevangenis. Maar laat je niet misleiden, want hier moet de film het ook niet van hebben. Voor degenen die het nog niet hebben gezien, biedt 'Extraction 2' twee uur lang eersteklas, adrenaline pompend, actievol entertainment.

Bekijk hier de trailer:

'Pain Hustlers': Een kritische blik op Big Pharma

Een andere film die goed in de smaak viel was 'Pain Hustlers'. Deze film bevat een cast vol zwaargewichten zoals Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia en Catherine O’Hara en bekritiseert voor een groot gedeelte Big Pharma. Na het verliezen van haar baan neemt in 'Pain Hustlers' een vrouw uit de arbeidersklasse die haar dochter probert op te voeden een baan bij een mislukkende farmaceutische start-up, om vervolgens betrokken te raken bij een gevaarlijk afpersingsschema.'

Bekijk hier de trailer:

'Nowhere': Een meeslepend survivaldrama

'Nowhere', een survivaldrama dat zich voornamelijk afspeelt op zee, was een ander publiekslieveling. In de film verbergt een zwangere moeder zich in een vrachtcontainer terwijl ze een totalitair land ontvlucht. Het is een verhaal over de oerinstincten die in werking treden en de lengtes waartoe een moeder zal gaan om haar kind te beschermen. Dit resulteerde in een absoluut boeiende eerste speelfilm van het in Madrid gevestigde productiebedrijf achter het project.

Bekijk hier de trailer:

'The Deepest Breath': Een duik in de wereld van free-diving

Deze docu van filmmaker Laura McGann gaat over de gevaarlijke sport van vrijduiken (free-diving). Volgens de streamer: 'De sport lijkt veel op duiken, maar dan zonder de duiktank die duikers in staat stelt om onder water te ademen. In plaats daarvan ondergaan atleten een rigoureuze training om te leren hoe ze hun adem lang vast kunnen houden. Soms resulteert dit in gruwelijke verwondingen, waaronder 'long squeezes', wanneer de longen lijden onder een snelle drukverandering die ze kan doen barsten.

Bekijk hier de trailer:

'The Mother': Lopez schittert als huurmoordenaar

Tot slot was er 'The Mother', met Jennifer Lopez als een militair getrainde huurmoordenaar. Deze film debuteerde op nummer 1 toen Netflix deze eerder dit jaar uitbracht. Jaren geleden verliet Lopez's personage haar kind om haar te beschermen, maar nu beschermt ze haar opnieuw tijdens een spannende ontsnapping van een team van elite moordenaars.

Bekijk hier de trailer:

Afbeelding: 'Extraction 2', TMDB

Meer artikelen