De beste nieuwe Koreaanse series om te kijken in december 2023

KKees van den Berg 30 november 2023 18:39

Van monster actie-horror tot romantische fantasie, de Koreaanse drama's laten ons weer niet in de steek. Kijk hier welke series er in december 2023 te bekijken zijn.

Monsterlijke terugkeer van Sweet Home

De geliefde serie 'Sweet Home' maakt een krachtige comeback op Netflix begin december. De bewoners van een vervallen appartementencomplex, geconfronteerd met monsters in seizoen één, zullen deze keer te maken krijgen met nog meer actie en chaos als de onheilspellende invloed van de monsters zich uitbreidt naar de buitenwereld. Oude castleden komen terug, vergezeld van nieuwe gezichten zoals Jung Jin-young en Oh Jung-se.

De eerste originele serie van Amazon

Met de gedahte om het jaar te eindigen met een 'big bang', komt Amazon met zijn eerste originele serie, 'My Man Is Cupid'. Jang Dong-yoon, bekend van 'Daily Dose of Sunshine', speelt een cupid die verschijnt voor Nana, dierenarts (Oh Baek-ryun) nadat al haar minnaars bij ongevallen betrokken raken. Baek-ryun bidt 1.000 keer bovenop een berg voor de man van haar dromen om voor haar te verschijnen. Of de serie ook in Nederland te zien gaat zijn moeten we nog even afwachten.

Professionele inzinking leidt naar thuis

Na haar rol in 'See You in My 19th Life' komt Kim Hye-sun terug als Jo Sam-dal in 'Welcome to Samdalri'. Na een professionele inzinking keert de fashionfotograaf terug naar haar geboortedorp in Jeju Island. Daar herenigt ze zich met haar jeugdvriend Jo Yong-pil, die weerman werd nadat zijn moeder stierf door een incorrect weerrapport.

Romantische reünie in 'Soundtrack #2

Na de actie en misdaad van 'Moving', 'The Worst of Evil' en 'Vigilante', trakteert Disney+ ons op een slow dance deze kerst met 'Soundtrack #2'. Geum Sae-rok en Noh Sang-hyun spelen een zangeres en pianist die ooit een koppel waren en elkaar weer ontmoeten. Het belooft een romantische tijd te worden met de kerst.

Duistere geheimen in 'Maestra: Strings of Truth'

Na haar verschijning in 'Inspector Koo', keert Lee Young-ae terug naar het scherm als de legendarische concertzaal diva Lydia Tár in 'Maestra: Strings of Truth'. Deze beroemde dirigent met een duistere geheim raakt verwikkeld in een mysterie rondom haar orkest. De serie markeert de snelle terugkeer van regisseur Kim Jeong-kwon. Wanneer en of deze serie ook in Nederland op Disney+ verschijnt is nog niet bekend.

Afbeelding: 'Sweet Home', TMDB

Meer artikelen