De beste scènes en film- en seriemomenten van 2023

DDavid Meijer 9 december 2023 16:58

2023 was een onvergetelijk jaar vol zinderende scènes en film- en tv-momenten die ons aan ons scherm gekluisterd hielden. Nerdist heeft hun favoriete momenten opgelijst, die variëren van actievolle scènes tot muzikale escapades. Hier zijn enkele hoogtepunten.

Het vallen van Baba Yaga

Binnen de grenzeloze actie van John Wick: Chapter 4, valt één scène in het bijzonder op. Baba Yaga wordt na een harde strijd teruggeworpen van een lange reeks trappen in Parijs. De scène is verbazingwekkend en onwaarschijnlijk, en straalt de grootsheid uit die Chapter 4 kenmerkt.

Star Trek in muzikale harmonie

Star Trek: Strange New Worlds verraste ons in 2023 met een muzikale aflevering genaamd 'Subspace Rhapsody'. Het bracht een buitenaardse aanwezigheid samen met krachtige solo's, ensemblenummers en tal van dansscènes. Het was een prachtig en onverwacht genot om Spock te horen zingen over een ex.

De onvergetelijke dood van Prospero

The Fall of the House of Usher was niet vies van gruwelijke eindes. Prospero Usher's einde was een van de meest shockerende. Het laatste moment waarin Verna het masker van de dood op Prospero's ontbonden lichaam legt, was adembenemend. Het was een moment dat als een van de beste van 2023 wordt beschouwd.

Marie Moreau's heroïsche transformatie

Marie Moreau van de serie Gen V maakt een opmerkelijke reis door met haar bloedmanipulatiekrachten. In de finale van het eerste seizoen omarmt Marie eindelijk haar volledige capaciteiten, waardoor ze een dreiging op de campus van God U kan elimineren. Het is een ontroerend moment dat haar op een nieuwe, spannende weg zet.

De onthullende Trinity Test

Christopher Nolan's Oppenheimer plaatst de Trinity Test, het droppen van de atoombom in de woestijn van Los Alamos, als het hoogtepunt van het drama. Het is zowel een triomf als een vreselijk voorteken voor de toekomst, maar een meesterlijk moment in de film.

De cruciale ontmoeting van Grace

In Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One is er een verrassend intiem moment waar Vanessa Kirby, als Grace, een ontmoeting heeft met Kittridge op de trein. Dit moment is cruciaal voor Grace, die op het punt staat een deal te maken die haar leven zou kunnen veranderen. Haar keuze markeert een keerpunt in de film.

Loki's transformatieve moment

Het einde van het tweede seizoen van Loki bracht het verhaal van de Asgardiaanse prins tot een definitief einde. Loki's transformatie was zowel ontroerend als bitterzoet. Hij vond zijn plaats, tragisch en alleen, aan het einde van de tijd.

Het komen samen van de Straw Hat Pirates

Het einde van Netflix's live-action One Piece is een emotioneel moment waarin de Straw Hat Pirates eindelijk samen zijn. Ze hebben hun schip, hun richting, hun dromen en vooral elkaar. Dit moment vangt de essentie van One Piece en maakt het een van de hoogtepunten van 2023.

Meer artikelen