De beste series op Netflix van 2023: een terugblik

RRoos Verhoeven 14 december 2023 11:09

In 2023 zagen we een scala aan indrukwekkende series op Netflix, van de romantische ontwikkelingen in 'Heartstopper' tot de koninklijke intriges in 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'. Ondanks uitdagingen in de filmindustrie leverde Netflix topkwaliteit series en maakte ze ons deelgenoot van zowel tranentrekkende momenten als lachwekkende situaties.

Het jaar 2023 zal waarschijnlijk herinnerd worden als het jaar waarin Hollywood tot stilstand kwam. Schrijvers en acteurs gingen staken en eisten beter loon, eerlijkere behandeling en garanties dat kunstmatige intelligentie hun werk niet zou overnemen. Ondanks deze stakingen die leidden tot het pauzeren van producties en het annuleren van series bleven mensen onverminderd streamen.

De beste series van 2023 op Netflix

'Heartstopper'

Het eerste seizoen van 'Heartstopper' bracht de langzaam opbloeiende romance tussen de vrolijke buitenstaander op de middelbare school Charlie Spring en rugbyster Nick Nelson in beeld. Het tweede seizoen van dit tienerdrama heeft de magie verdubbeld door het liefdesverhaal van Charlie en Nick naar een hoger niveau te tillen en de rollen van de bijpersonages zoals de beste vriend van Charlie, Tao, zijn crush Elle en haar vriendin Darcy, uit te breiden.

'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'

'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' vult de leemtes in en toont een meervoudige matriarch dat van is bij het vormgeven van een meer egalitaire samenleving. De liefde tussen de jonge Charlotte en George is gebaseerd op zowel opoffering als toewijding.

'Glamorous'

'Glamorous' is een onvoorziene traktatie die een van de best geschreven scènes van het jaar biedt; een groep homoseksuele mannen verkleed als dragqueens die playbacken op 'Cell Block Tango' uit de musical Chicago.

'Beef'

'Beef' is een serie over woede, met in de hoofdrollen Ali Wong en Steven Yeun als Amy Lau en Danny Cho, twee prikkelbare mensen die hun woede op elkaar loslaten na een incident op de weg.

'Blue Eye Samurai'

'Blue Eye Samurai' is een adembenemend geanimeerd historisch drama gesitueerd in de Edo-periode van het 17e-eeuwse Japan.

'One Piece'

'One Piece' slaagt waar zoveel live-action-anime-adaptaties falen met zijn eigenzinnige groep van uitgesproken personages, vakkundig gechoreografeerde gevechten en authentieke wereld.

'Scott Pilgrim Takes Off'

'Scott Pilgrim Takes Off' is een remix van de cultfavoriet uit 2010 'Scott Pilgrim vs. The World' met de focus op Ramona Flowers.

'XO, Kitty'

'XO, Kitty' volgt Kitty in Seoul in Zuid-Korea waar ze haar vriend Dae verrast door zich in te schrijven op zijn middelbare school.

'The Fall Of The House Of Usher'

'The Fall Of The House Of Usher' is een serie die veel zegt over de keuzes die we maken en hoe deze de basis vormen van ons leven.

'The Glory'

'The Glory' is een K-drama vol met zware thema's en angstaanjagende intriges, waarin Dong-eun een wraakplan uitvoert dat al 20 jaar in de maak is.

'The Makanai'

'The Makanai: Cooking for the Maiko House' is een charmant slice-of-life-verhaal over twee jeugdvriendinnen die naar het geishadistrict van Kyoto verhuizen om hun gezamenlijke droom na te jagen om geiko te worden.

Meer artikelen