De cast van 'Rebel Moon: A Child of Fire ' op Netflix met o.a. Michiel Huisman

RRoos Verhoeven 25 december 2023 09:04

'Rebel Moon', de nieuwe film van Zack Snyder op Netflix, heeft een sterrencast waarvan je enkele sterren waarschijnlijk eerder hebt gezien. De film is een sciencefiction-epos waarin een oud-soldaat een groep strijders probeert te verzamelen om een hulpeloze planeet te verdedigen.

De film speelt zich af in een uitgestrekt universum dat wordt geregeerd door een tirannische groep genaamd het Imperium, geleid door Regent Balisarius. Wanneer het Imperium de woning van de voormalige soldaat Kora bedreigt, zoekt ze door het hele sterrenstelsel naar andere strijders die haar kunnen helpen de bedreiging het hoofd te bieden.

Sofia Boutella als Kora

De Algerijnse ster Sofia Boutella neemt de hoofdrol op zich in 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire' als Kora. Kora is een voormalige soldaat van het Imperium die ervoor gekozen heeft het rijk achter zich te laten en een rustig leven te leiden als boerin op de planeet Veldt. Ze worstelt met schuldgevoelens over de dingen die ze heeft gedaan tijdens haar diensttijd in het leger, de reden waarom ze zich afzijdig houdt binnen de boerengemeenschap. Maar wanneer het rijk een squadron soldaten naar Veldt stuurt en haar dorp begint te treiteren wordt ze gedwongen haar nieuwe thuis te verdedigen.

Charlie Hunnam als Kai

'Sons of Anarchy'- en 'Pacific Rim'-ster Charlie Hunnam speelt Kai in 'Rebel Moon'. Kai is een van de eerste mensen die Kora rekruteert om te vechten tegen het Imperium. Zijn kennis van de onderwereld van het sterrenstelsel is cruciaal voor Kora's missie. Hij biedt aan om te helpen bij het werven van andere strijders nadat hij heeft gezien hoe Kora zichzelf kan verdedigen in een gevecht in de bar. Ze gebruiken zijn schip om naar elke nieuwe wereld te vliegen.

Ed Skrein als Admiraal Noble

Ed Skrein, bekend van 'Deadpool', speelt de rol van Admiraal Atticus Noble, de man die het leger van het Imperium aanvoert. Hij komt naar Kora's nieuwe thuis op de planeet Veldt en laat een squadron soldaten achter om opstandelingen op te sporen. Zijn doel is om een opkomende rebellion die over het hele sterrenstelsel begint op te komen de kop in te drukken. Wanneer hij hoort van Kora's poging om haar eigen groep strijders te leiden wordt de situatie nog gecompliceerder.

Djimon Hounsou als Generaal Titus

Djimon Hounsou neemt de rol van Generaal Titus op zich in. Net als Kora was ook hij ooit lid van het Imperium. Wanneer Kora en Kai hem echter ontdekken is Titus een onverzorgde dronkaard die zijn dagen slijt met vechten in een gladiatorenarena. Ondanks zijn huidige toestand besluit hij zich aan te sluiten bij Kora's strijd tegen het Imperium.

Michiel Huisman als Gunnar

Michiel Huisman, bekend van o.a. 'Game of Thrones', speelt Gunnar. Gunnar is een van de dorpelingen van Veldt die zich aansluit bij Kora op haar reis door het sterrenstelsel. Hij was ooit een leverancier voor de opstandelingen wat de reden is waarom het dorp in de problemen komt met Admiraal Noble en het Imperium. Ondanks de dreiging besluit Gunnar zich aan te sluiten bij Kora's strijd.

Ray Fisher als Darian Bloodaxe

Ray Fisher, die eerder met Zack Snyder samenwerkte aan 'Justice League', speelt Darian Bloodaxe. Darian is een woeste strijder die de opstand leidt, samen met zijn zus Devra Bloodaxe. Ondanks z'n ruige uiterlijk en naam, blijkt Darian een belangrijke bondgenoot te zijn in Kora's strijd tegen het Imperium.

Staz Nair als Tarak

Staz Nair neemt de rol van Tarak op zich. Tarak is een ander lid van Kora's bemanning en heeft een uniek talent voor het temmen van wilde monsters die in het hele sterrenstelsel wonen. Zijn unieke vaardigheden en kennis van deze wezens maken hem een waardevolle bondgenoot in Kora's missie.

Doona Bae als Nemesis

De Zuid-Koreaanse actrice Doona Bae speelt Nemesis. Nemesis is een cyborg en het laatste lid van Kora's team. Ze vecht met twee 'verhitte zwaarden' en is een onvermoeibare verdediger van onschuldige burgers in een wetteloze stad. Haar vechtvaardigheden en toewijding aan het beschermen van onschuldigen maken haar een waardevolle aanwinst voor Kora's missie.

Fra Fee als Regent Balisarius

De Ierse acteur Fra Fee vertolkt de rol van Regent Balisarius. Balisarius is de leider van het Imperium en een belangrijke antagonist in de film. Via verschillende flashbacks in de film krijgen we inzicht in zijn opkomst naar de macht en zijn geschiedenis met Kora, wat een extra laag van complexiteit en diepte toevoegt aan de film en zijn personages.

Anthony Hopkins als Jimmy

Oscar-winnaar Anthony Hopkins maakt tenslotte ook deel uit van de cast. Hij spreekt de stem in van Jimmy, een robotachtig wezen wiens ras ooit de koning van het universum diende. Ondanks hun weigering om te vechten toen de koning en zijn dochter werden vermoord gebruikt het Imperium hen nog steeds voor allerlei taken. De aanwezigheid van Hopkins in de film voegt wat ons betreft een extra dimensie toe aan de toch al indrukwekkende cast.

Op papier allemaal interessante personages en sterren waar je U tegen zegt. Helaas komen ze in de film alleen niet allemaal even goed uit de verf. Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan raden wij je 'm toch ook om nog te kijken. Al is het alleen voor de mooie beelden.

Afbeelding: 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire', TMDB

Meer artikelen