De echte 'Baby Reindeer' spreekt: 'Ik ben geen stalker, maar een slachtoffer'

DDavid Meijer 11 mei 2024 14:33

De vrouw die de inspiratie was voor 'Baby Reindeer' ontkent dat ze een stalker is. Volgens Fiona Harvey, de 58-jarige Schotse advocaat, is zij het werkelijke slachtoffer en is de Netflix-serie gebaseerd op leugens en overdrijvingen.

'Baby Reindeer' inspiratiebron ontkent stalking

Fiona Harvey, de Schotse vrouw die het onderwerp is van de populaire Netflix-serie 'Baby Reindeer', heeft zich voor het eerst uitgesproken over haar vermeende rol als stalker. In een interview met Piers Morgan ontkent de 58-jarige advocaat dat ze de persoon is die in de serie wordt afgebeeld en beweert ze het werkelijke slachtoffer te zijn. Harvey maakt duidelijk dat ze het interview heeft gedaan om haar naam te zuiveren nadat ze door fans was ontmaskerd.

Richard Gadd neergezet als 'complete psychopaat'

Harvey haalt hard uit naar Richard Gadd, de hoofdrolspeler van 'Baby Reindeer', en noemt hem een 'complete psychopaat'. Volgens haar is Gadd erin geslaagd haar zwart te maken en heeft hij ernstige psychiatrische problemen. Harvey beweert verder dat de Netflix-serie een verzinsel is. Ze stelt dat er slechts twee feiten in de serie kloppen: dat Gadd Richard Gadd heet en dat hij in de Hawley Arms als barman met een uitkering heeft gewerkt.

Harvey geeft aan dat ze het interview heeft gedaan vanwege de doodsbedreigingen die ze ontving naar aanleiding van de serie. Internetgebruikers spoorden haar op en bedreigden haar. Dit was voor haar de reden om naar buiten te treden en haar kant van het verhaal te vertellen. Ondanks alle ophef en bedreigingen onthult Harvey dat ze de serie zelf nog niet heeft gezien.

Afbeelding: 'Baby Reindeer', TMDB

Meer artikelen