De films waar iedereen deze feestdagen en kerstvakantie naar uitkijkt

KKees van den Berg 15 november 2023 17:04

Met de feestdagen in aantocht maken filmmakers zich op voor de release van nieuwe films. Van drama's en biografieën tot concertfilms en animaties, er is voor ieder wat wils. We geven een overzicht van de films die naar verwachting veel besproken zullen worden.

Concertfilms brengen hoop voor filmindustrie

Het is geen verrassing dat concertfilms zoals 'The Eras Tour' van Taylor Swift en 'Renaissance: A Film by Beyoncé' veel aandacht trekken. Swift's film brak reeds box office records en de voorverkoop van Beyoncé's film belooft ook veel goeds. Deze films hebben de filmindustrie een oppepper gegeven in een periode waarin die het hard nodig had.

Zwaardere thema's in aankomende films

Naast de lichte en vrolijke films die we normaal gesproken rond de feestdagen zien, zijn er ook een aantal films die zich richten op zwaardere thema's. 'The Zone of Interest' speelt zich af in het huishouden van de commandant van Auschwitz, en 'Occupied City' is een vier uur durende documentaire over de bezetting van Amsterdam van 1940 tot 1945. Beide films beloven indrukwekkend en ontroerend te worden.

'Leave the World Behind': Een sociaal bewuste thriller

'Leave the World Behind', gebaseerd op Rumaan Alam's bekroonde suspense roman uit 2020, belooft een spannende kijkervaring te worden. Met Julia Roberts en Ethan Hawke in de hoofdrollen en geproduceerd door Barack en Michelle Obama, is de film zeker een om in de gaten te houden. Het plot draait om een wit stel (Hawke en Roberts) dat in hun vakantiehuisje wordt opgeschrikt door de eigenaren van het huis die op zoek zijn naar een veilige plek tijdens een stroomuitval.

Boeiende biopics in het verschiet

Biopics zijn altijd een hit tijdens het award-seizoen, en dit jaar is geen uitzondering. 'Napoleon', met Joaquin Phoenix als de Franse keizer, 'Maestro', met Bradley Cooper als de beroemde componist Leonard Bernstein, en 'Ferrari', met Adam Driver als de legendarische autocoureur en magnaat Enzo Ferrari, staan allemaal op het programma. Elk van deze films biedt een unieke kijk op het leven en de prestaties van deze fascinerende figuren.

Familiefilms om van te genieten

Voor families zijn er ook voldoende opties deze feestdagen. 'Wish' is een geanimeerde muzikale komedie, 'Wonka' is een originele film over de excentrieke snoepfabrikant gespeeld door Timothée Chalamet en 'Migration' is een komisch avontuur van de studio achter 'Minions'. Deze films zijn perfect voor een gezellige avond op de bank met het hele gezin.

DC Comics' 'Aquaman and the Lost Kingdom'

Voor de superheldenliefhebbers is er 'Aquaman and the Lost Kingdom'. Jason Momoa keert terug als de half-Atlantische, half-menselijke superheld Aquaman. De film draait om Aquaman en zijn vervreemde broer Orm die samenwerken om Manta, een schurk uit de film uit 2018, te verslaan. Met actie en avontuur belooft deze film een spannende rit te worden.

Afbeelding: 'Aquaman and the Lost Kingdom', TMDb

Meer artikelen