De Grootste Continuïteitsfouten in MCU-films

KKees van den Berg 27 november 2023 08:05

De Marvel Cinematic Universe staat bekend om zijn gedetailleerde en uitgebreide verhaallijnen. Maar ondanks de zorgvuldige planning zijn er ook enkele opmerkelijke continuïteitsfouten. We hebben de grootste fouten in MCU-films op een rijtje gezet.

Onverklaarbare onwetendheid van Doctor Strange

Een van de merkwaardige continuïteitsfouten in de MCU is te vinden in de verhaallijn van Doctor Strange. Ondanks dat hij zichzelf presenteert als de bewaker van mystieke en kosmische bedreigingen, was hij niet op de hoogte van de komst van Thanos. Dit is opmerkelijk, want als houder van de Tijdsteen had hij hier toch enige voorkennis van moeten hebben. Toch reageert hij vol verbazing wanneer Bruce Banner hem over Thanos vertelt.

Verwarring rondom geboortedata in MC

Een andere doorn in het oog van veel MCU-fans is de verwarring rondom de geboortedata van belangrijke personages. Zowel Bucky's geboortejaar in 'The Winter Soldier' als Natasha's geboortedatum in 'Black Widow' worden op verschillende momenten in de films tegengesproken. Dit roept vragen op over de nauwkeurigheid van de MCU-tijdlijn en over de vraag of deze discrepanties opzettelijk zijn of gewoon fouten.

Genegeerde Celestial in de Indische Oceaan

Een opmerkelijke omissie in de MCU is de enorme Celestial die onbeheerd achterblijft in de Indische Oceaan in de film 'Eternals'. Ondanks de omvang van deze Celestial en de impact van gebeurtenissen zoals Infinity War en Endgame op de wereld van de Eternals, wordt dit punt niet aangesproken in latere films of series. Dit roept vragen op over de continuïteit en consistentie tussen verschillende MCU-werken.

Vraagtekens bij Loki's mentale controlevermogen

Loki heeft een reeks krachten tot zijn beschikking, waaronder de mogelijkheid om de geest te controleren. Maar als Loki dit vermogen al bezat, waarom had hij dan de Mind Stone nodig om Hawkeye en andere agenten te controleren? Dit detail lijkt te suggereren dat de Infinity Stones mogelijk zijn benadrukt om hun belang in latere verhaallijnen te versterken.

Onverklaarbare veranderingen in Gamora's oorsprongsverhaal

In het oorsprongsverhaal van Gamora worden bepaalde aspecten van haar geschiedenis veranderd. In 'Guardians of the Galaxy' wordt verteld dat Gamora de laatste overlevende Zehoberei is, terwijl in 'Infinity War' duidelijk wordt dat Thanos slechts de helft van Gamora's volk heeft uitgeroeid. Dit roept vragen op over de consistentie en continuïteit van de MCU-verhaallijnen.

Afbeelding: 'Doctor Strange', TMDb

Meer artikelen