De hoogtepunten van CCXP: Van 'House of the Dragon' tot 'Aquaman 2' en Disney 100

KKees van den Berg 30 november 2023 17:22

CCXP in São Paulo is een jaarlijks spektakel waar grote film- en televisieprojecten in de schijnwerpers staan. Dit jaar waren er hoogtepunten zoals 'House of the Dragon', 'Aquaman 2' en 'Disney 100'. Laten we de meest opvallende presentaties onder de loep nemen.

CCXP: Een podium voor entertainment

CCXP, de jaarlijkse popcultuurbeurs in São Paulo, is een podium voor strips, films, tv-series en videogames die binnenkort worden uitgebracht. Grote projecten zoals Aquaman, House of the Dragon, Disney, Wonka, Star Trek, Teenage Mutant Ninja Turtles en The Hunger Games worden prominent belicht. Naast de grote namen zijn er ook kleinere stands die verzamelobjecten en ervaringen aanbieden.

'House of the Dragon' in de schijnwerpers

HBO's 'House of the Dragon' maakte grote indruk op CCXP met een opvallende presentatie. Fans konden door een deur stappen die in vlammen was gehuld, als een teaser voor de Game of Thrones prequel. Seizoen 2 is al aanstande na het einde van de WGA- en SAG-AFTRA-stakingen, en HBO heeft groots uitgepakt met de schedel van de draak Balerion op een voetstuk, omringd door kaarsen en een kasteel. Dit alles als een toepasselijk groots opgezette tentoonstelling voor wat een grootse uitbreiding moet worden op het eerste seizoen.

Voorbereiding op 'Aquaman and the Lost Kingdom'

Warner Bros. gebruikte CCXP om kijkers voor te bereiden op hun terugkeer naar Atlantis met 'Aquaman and the Lost Kingdom'. De film zal de wraak van Black Manta (gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II) volgen, die een onbespreekbare kracht ontketent met de zwarte drietand. Dit dwingt Arthur Curry (Jason Momoa) en zijn broer Orm (Patrick Wilson) om hun verschillen opzij te zetten en hun koninkrijk te beschermen. Aquaman is het middelpunt van elke pop-up display, hoewel zowel Orm als Black Manta ook hun kans krijgen om te schitteren als de sleutelfiguren van DC's nieuwste superheldenavontuur.

Disney viert 100-jarig jubileum

Disney vierde zijn 100-jarig bestaan in stijl op CCXP met een pop-up winkel en een display die alle memorabele karakters uit de lange geschiedenis van het bedrijf belichtte. Knuffels van klassieke Disney-iconen zoals Mickey, Minnie, Donald, Goofy, Pluto, Chip en Dale zijn verkrijgbaar, net als figuren uit individuele films, van The Lion King tot Monsters Inc., Winnie the Pooh, Lilo & Stitch en nog veel meer. Voor de display staat een levensgroot standbeeld van de signature muis die kijkers verwelkomt bij de display.

Duik in de wereld van 'Wonka'

CCXP-bezoekers konden een wereld van pure verbeelding betreden met een 'Wonka' display zo zoet als snoep. Bezoekers konden de vroege dagen van de fabriek van de titulaire chocolatier verkennen, die vol zit met whimsy, kleur en zoete lekkernijen om te aanschouwen, allemaal met Timothée Chalamet in het middelpunt. De prequelfilm van Paul King zal onderzoeken hoe de enigmatische snoepman de titan in de chocolade-industrie werd die we zien tegen de tijd dat hij zijn fabriek afstaat aan Charlie Bucket.

Afscheid van 'Star Trek: Discovery'

Terwijl 'Star Trek: Discovery' zich voorbereidt op het afscheid met seizoen 5 volgend jaar, maakt de USS Discovery een korte stop op CCXP met een kijkje in de brug van het schip. Beginnend in de 23ste eeuw, begon de serie voordat de originele Star Trek ooit van start ging en heeft sindsdien meer dan 900 jaar in de toekomst gereisd, moedig verder gaand dan de grenzen van welke andere bemanning dan ook en de franchise revitaliserend voor een nieuw tijdperk in het proces. Serie-ster Sonequa Martin-Green en co-showrunner Michelle Paradise zullen beide aanwezig zijn voor een panel die het einde van de serie bespreekt voorafgaand aan de release volgend jaar.

Terugkeer van de 'Teenage Mutant Ninja Turtles'

'Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem', de geanimeerde hitfilm die eerder dit jaar debuteerde, keert terug uit de riolen op CCXP en geeft een kijkje in de wereld van de Heroes in a Half Shell. Hun nieuwste avontuur ziet hen opduiken in de straten van New York City en proberen in te passen, alleen om zichzelf, en hun nieuwe vriendin April O'Neil (Ayo Edebiri), in een puinhoop te vinden terwijl ze Superfly (Ice Cube) en zijn leger van mutanten onder ogen zien. Kijkers in de U.S. kunnen de film al zien vanuit het comfort van hun huis op Paramount+, maar een vervolg is ook onderweg dat van plan is de iconische schurk Shredder op de juiste manier te introduceren.

'The Hunger Games' nieuwste toevoeging

Een andere recente film die zich vrijwillig als eerbetoon opstelt op CCXP is 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' met een stijlvolle foto-opportunity gebaseerd rond het logo van de film. De prequel, gebaseerd op Suzanne Collins's roman met dezelfde naam, vertelt het verhaal van een jonge Coriolanus Snow (Tom Blyth) en Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), de mentor en tribute van District 12 in de 10e jaarlijkse Hunger Games die een noodlottige relatie aangaan terwijl ze zich voorbereiden op het evenement. Publiek is in drommen toegestroomd om de oorsprong van de tirannieke President Snow te zien, wat heeft geleid tot een sterke box office performance tot nu toe die getuigt van de blijvende kracht van de dystopische serie.

Eerbetoon aan 'He-Man & the Masters of the Universe

De erfenis van 'He-Man & the Masters of the Universe' werd geëerd op CCXP met een display waardig aan Grayskull. In het midden van de display, die ook de nieuwe crossover 'Turtles of Grayskull' speelgoedlijn vermeldde die de Teenage Mutant Ninja Turtles verenigt met de Masters of the Universe, is de imposante troon van Skeletor die openstaat voor foto's. Het is de perfecte tijd om He-Man en zijn gezelschap te vieren, aangezien ze binnenkort terugkeren naar de schermen in 'Masters of the Universe: Revolution' in januari 2024 met een confrontatie tussen He-Man en Hordak.

Funko presenteert verzamelobjecten

Het zou geen popcultuur conventie zijn zonder de verzamelbare gigant Funko, en het bedrijf kwam met heel veel goodies voor de bezoekers van CCXP. Hun grootste attractie is het Funko Funhouse, een kleurrijke display van de grote verscheidenheid aan items die ze hebben geleverd over het gehele spectrum van fandoms. Binnen in de 'tent' zijn muren van Pops te koop, evenals een bord met gidsen naar de figuren die bezoekers kunnen kopen met een vooral zware focus op anime, horror, superhelden en Star Wars verzamelobjecten. Items zijn beschikbaar in de Braziliaanse munteenheid.

Afbeelding: 'House of the Dragon', TMDB

Meer artikelen