De Invloed van Obama op script Netflix-film 'Leave the World Behind'

DDavid Meijer 14 december 2023 10:12

De voormalige preseident van Amerika Barack Obama heeft volgens de regisseur van de Netflix-hit 'Leave the World Behind' een grote bijdrage geleverd aan het script. De apocalyptische thriller is momenteel erg populair op Netflix.

Obama's betrokkenheid bij het script

De populaire Netflix-film 'Leave the World Behind' heeft een verrassende connectie met voormalig president van Amerika Barack Obama. Hij verbond zich in 2022 aan het project en gaf volgens de regisseur veel feedback op het oorspronkelijke script. Dit is een vrij uniek geval omdat het niet vaak voorkomt dat een voormalig president zich rechtstreeks met een filmproject bemoeit.

'Leave the World Behind' schetst een paniekscenario waarin twee families die door het noodlot zijn samengebracht te maken krijgen met een enorme stroomstoring. De film roept vragen op over hoe men kan overleven als de gebruikelijke voorzieningen wegvallen en hoe realistisch een dergelijk 'blackout'-scenario is. De plot heeft vele reacties opgeleverd, waaronder die van Elon Musk, die door sommige twitteraars werd gecorrigeerd.

Higher Ground Productions en hun rol

Hoewel Elon Musk zich na de release van de film mengde in de discussie was hij niet betrokken bij de creatie van de film. In tegenstelling tot Obama die met zijn partner Michelle een eigen productiebedrijf, Higher Ground Productions, heeft. Dit bedrijf dat zich voornamelijk richt op televisie- en documentairewerk waagde zich steeds vaker aan speelfilms. Twee jaar na de aankoop van 'Leave the World Behind' door Netflix in 2020, verbond Higher Ground zich als producent aan zijn eerste fictieproject.

Sam Esmail en Obama's feedback

Regisseur Sam Esmail deelde met Vanity Fair dat Obama na zijn productiedeal betrokken was bij de afwikkeling van het project. In de vroege versies van het script ging Esmail verder dan hij in de uiteindelijke film heeft gedaan. Obama gebruikte zijn ervaring om Esmail uit te leggen hoe dingen in werkelijkheid waarschijnlijk zouden verlopen. Hoewel Esmail op sommige punten meer realistisch werd, was hij verrast dat hij volgens Obama 'alleen op details naast zat'.

Afbeelding: 'Leave the World Behind', TMDB

Meer artikelen