De juiste volgorde om alle 'Fast & Furious'-films te bekijken

KKees van den Berg 27 november 2023 19:04

De 'Fast & Furious'-filmreeks maakt soms een ritje door de tijd en dat kan voor wat verwarring zorgen over de volgorde waarin je de films moet kijken. Hier hebben we de juiste (en leukste) manier samengesteld om de 'Fast & Furious'-films te bekijken en waarom de volgorde van release zo belangrijk is.

De juiste volgorde om te kijken

Het kan voor de hand liggend lijken, maar de beste manier om deze films te ervaren is door de volgorde van release te volgen. Dat betekent beginnen met de eenvoudig en passend getitelde 'The Fast and the Furious,' en dan verdergaan met '2 Fast 2 Furious,' en doorgaan met 'The Fast and the Furious: Tokyo Drift.' Vanaf daar ga je verder met de film waarin ze terug in de tijd gaan en de 'The' weglaten, 'Fast & Furious.' Ga door met de film die de franchise opnieuw uitvond, 'Fast Five,' 'Fast & Furious 6,' en de film waarin James Wan de ongelooflijk moeilijke taak had om door te gaan zonder Paul Walker, 'Furious 7.' Ondanks wat je misschien denkt, blijft de franchise even goed in 'The Fate of the Furious.' Daarna hebben we eindelijk het moment waarop de familie naar de ruimte gaat in 'F9: The Fast Saga' en, uiteindelijk, 'Fast X.'

De 'furious' manier om te kijken (chronologisch)

Omdat een groot deel van de 'Fast & Furious'-franchise eigenlijk plaatsvindt in het verleden van het universum, is het logisch om de films in chronologische volgorde te willen bekijken. Dat betekent dat je 'The Fast and the Furious' en '2 Fast 2 Furious' eerst bekijkt, dan overgaat naar 'Fast & Furious,' 'Fast Five' en 'Fast & Furious 6' voordat je teruggaat naar 'The Fast and the Furious: Tokyo Drift.' Ga dan verder zoals normaal met 'Furious 7,' 'The Fate of the Furious,' 'F9' en 'Fast X.' Op deze manier zie je het verhaal zoals het in het universum gebeurt, met de hoofdgroep die samenkomen en op grote missies gaan voordat de tragedie toeslaat.

De grote reden waarom je de release-volgorde zou moeten volgen bij het bekijken van de 'Fast & Furious'-films is vanwege het meta-narratief dat door de hele franchise heen gaat. Weinig franchises zijn op zo'n organische manier gegroeid als 'Fast & Furious,' en de enige manier om die groei goed te zien, is door de films te bekijken zoals ze zijn uitgebracht.

Meer artikelen