De Juiste Volgorde om de Terminator-films te Bekijken

DDavid Meijer 30 januari 2024 14:39

Ben je niet geheel zeker over hoe je de Terminator-films in de juiste volgorde moet kijken? We hebben onderstaand artikel voor je samengesteld die de productievolgorde, chronologie en de alternatieve volgordes van de Terminator-franchise verkent.

De opkomst en ondergang van de Terminator-reeks

De Terminator-reeks, gestart in 1984, zorgde voor een reeks onvergetelijke films, grotendeels dankzij de onverzettelijke Arnold Schwarzenegger en zijn iconische uitspraak 'I'll be back'. Het succes van de filmreeks werd bekroond met het meesterwerk 'Terminator 2: Judgment Day' uit 1991. De regisseur van deze films, James Cameron, trok zich na de tweede film terug, wat leidde tot een merkbare daling in de kwaliteit van de latere films in de reeks.

De Terminator-films in productievolgorde

Voor kijkers die geïnteresseerd zijn in het volgen van de productievolgorde van de films, is dit een perfecte manier om het verhaal te volgen. Deze aanpak geeft een volledig beeld van de vele pogingen die de filmstudio's hebben ondernomen om de franchise nieuw leven in te blazen. Hier is de volgorde van de films op basis van hun release-dates: 'The Terminator' (1984), 'Terminator 2: Judgment Day' (1991), 'Terminator 3: Rise of the Machines' (2003), 'Terminator: Salvation' (2009), 'Terminator: Genisys' (2015) en 'Terminator: Dark Fate' (2019).

De eerste Terminator 'Chronologie'

Na het succes van 'Terminator 2: Judgment Day', moesten fans 12 jaar wachten op een vervolg. 'Terminator 3: Rise of the Machines' hield de continuïteit met de vorige films en bracht het verhaal verder. 'Terminator: Salvation' veranderde het verhaal door de kijkers rechtstreeks mee te nemen naar de toekomstige oorlog en John Connor als volwassene te volgen. Hoewel 'Salvation' vaak wordt gezien als een 'soft reboot' van de franchise, kan het ook als een prequel op de eerste film worden beschouwd.

Genisys en Dark Fate

'Terminator: Genisys', uitgebracht in 2015, bracht een grote verandering in de franchise door een volledig nieuwe tijdlijn te creëren. Deze verandering werd niet door iedereen positief ontvangen, maar het heeft zeker voor een nieuwe invalshoek in de saga gezorgd. 'Terminator: Dark Fate' (2019) probeerde dan weer om de reeks nieuw leven in te blazen en moest worden gezien als een direct vervolg op 'Terminator 2: Judgment Day', terwijl het de gebeurtenissen van 'Terminator 3', 'Salvation' en 'Genisys' negeerde.

Meer artikelen