De meest naar uitgekeken sci-fi blockbusters van 2024

DDavid Meijer 26 januari 2024 13:23

2024 belooft een opwindend jaar te worden voor sciencefictionfans. In tegenstelling tot het relatief rustige jaar dat 2023 was voor sciencefiction, lijkt 2024 een absoluut feest te worden voor fans van het genre. Hoewel veel films zich traditioneel in de ruimte afspelen, kun je dit jaar ook genieten van verhalen die zich afspelen in een breed scala aan settings, van parallelle universums tot verre planeten. Als je van sciencefiction houdt, dan belooft 2024 veel variëteit en vele langverwachte films die waarschijnlijk grote kaskrakers zullen worden. Hieronder lichten we er drie uit.

Dune: Part 2

Gebaseerd op de beroemde roman van Frank Herbert en geserveerd als vervolg op de film uit 2021, zal 'Dune: Part Two' (29 februari) Paul Atreides (gespeeld door Timothée Chalamet) zien samenwerken met Chani (Zendaya) en de Fremen clan om wraak te nemen en hopelijk hun wereld te behoeden voor vernietiging. Zoals bij de eerste film, zit het vervolg bomvol A-acteurs zoals Josh Brolin, Florence Pugh uit Oppenheimer, Christopher Walken en Austin Butler, die de schurkachtige Feyd-Rautha zal spelen.

Spaceman

In 'Spaceman' (1 maart, Netflix) speelt Adam Sandler een astronaut met huwelijksproblemen. Gebaseerd op de roman 'Spaceman of Bohemia', draait de film om een eenzame astronaut die een planeet doorkruist terwijl hij wordt vergezeld door een mysterieus wezen (gespeeld door Paul Dano uit The Batman). De twee bespreken leven, liefde en wat het betekent om te leven. Spaceman belooft meer drama dan actie te zijn, vergelijkbaar met andere sci-fi films zoals 'Another Earth'.

'Ghostbusters: Frozen Empire'

Het aankomende 'Ghostbusters: Frozen Empire' (4 april) is een vervolg op 'Ghostbusters: Afterlife' uit 2021 en ziet de Spengler familie van Oklahoma naar New York City verhuizen om samen te werken met de originele Ghostbusters in hun iconische brandweerkazerne in Manhattan. Maar na hun aankomst stort een bovennatuurlijke kracht bekend als de 'Death Chill' de wereld in een diepe bevriezing. De hele cast van de vorige film, waaronder Paul Rudd, Bill Murray, Annie Potts en Dan Aykroyd, keert terug in hun rollen.

Meer artikelen