De mooiste filmpareltjes in december: van 'Wonka' tot 'Aquaman'

RRoos Verhoeven 1 december 2023 12:55

December brengt ons een rijkelijk aanbod aan films om van te genieten. Van Timothée Chalamet als Wonka tot Jason Momoa als Aquaman, en van de nieuwste Studio Ghibli-animatie tot een apocalyptische thriller geproduceerd door Barack en Michelle Obama, Hieronder tonen we je de top 10 films om deze maand te kijken en te streamen.

Apocalyptisch drama in 'Leave the World Behind'

Julia Roberts en Ethan Hawke als het vakantievierende koppel en Mahershala Ali als de mysterieuze man die met zijn dochter arriveert is het recept van 'Leave the World Behind', een spannende film waar velen al naar uitkijken. Dit is niet zomaar een thriller, maar een die de kijkers aan het denken zet over wie ze echt kunnen vertrouwen wanneer het einde van de wereld nadert. Maak je klaar voor een twee uur durend spannend avontuur in chaos die zowel meeslepend als angstaanjagend gaat worden.

Zack Snyder's ruimteopera 'Rebel Moon

Rebel Moon was oorspronkelijk bedoeld als een Star Wars-film, maar is nu omgevormd tot een uniek ruimteavontuur vol actie. Regisseur Snyder heeft al aangekondigd dat er naast de film een tweede film zal komen, maar ook een narratieve podcast, een animated comic en een geanimeerde serie zullen komen. Door deze multimediaale aanpak krijgen fans de kans om zich nog dieper in het uitgebreide lore te verdiepen nog voor de gebeurtenissen in de film plaatsvinden.

Chalamet schittert als Willy Wonka

Regisseur Paul King, die bekend is van 'Paddington 2' en co-schrijver Simon Farnaby hebben hun aandacht gericht op een ander geliefd Brits kinderboekenpersonage: Willy Wonka. Met Timothée Chalamet in de hoofdrol belooft 'Wonka' een muzikaal spektakel te worden dat de oorsprong van de legendarische chocoladefabrikant behandelt. Leuk detail is dat Hugh Grant te zien is als een Oompa-Loompa!

Momoa keert terug in 'Aquaman and the Lost Kingdom'

Jason Momoa keert in 'Aquaman and the Lost Kingdom' terug als Arthur Curry, de koning van Atlantis. Ondanks alle nieuwe veranderingen in het DC-universum gelooft regisseur James Wan dat de aparte wereld van Aquaman nog altijd relevant zal blijven voor de fans. Met nieuwe en terugkerende personages, belooft deze film dezelfde actie en avontuur te brengen die de eerste 'Aquaman' tot een enorm succes maakten.

Worstelfamiliedrama in 'The Iron Claw'

In 'The Iron Claw' worden de veelbewogen levens van de Von Erich-broers uitgelicht. Ondanks hun succes in de ring in de jaren 80 werd de familie constant getroffen door tragedies. De film, geschreven en geregisseerd door Sean Durkin, belicht deze donkere aspecten van hun leven en werpt een licht op de gevolgen van de giftige masculiniteit en mentale gezondheidsproblemen binnen de worstelwereld. Zac Efron levert een indrukwekkende transformatieve prestatie in deze krachtige en emotionele film.

Afbeelding: 'Wonka', TMDB

Meer artikelen