De nieuwe biscoop top 5 (week 46, 2023)

DDavid Meijer 13 november 2023 20:29

De recentste bioscoopstatistieken zijn binnen en het is dus tijd om te ontdekken wat de populairste films van de week zijn.

Nieuwe Marvel-film topt de hitlijst

Ondanks gemengde recensies en tegenvallende prestaties wereldwijd, is de nieuwe Marvel-film 'The Marvels' deze week de meest bekeken film in de Nederlandse bioscopen. Het blijkt maar weer dat het Marvel-universum een trouwe fanbase heeft die elke nieuwe release in grote aantallen komt bekijken.

Diversiteit in de top 3 films

Op de tweede en derde plek in de bioscoophitlijst bevinden zich de gabberfilm 'Hardcore Never Dies' en Martin Scorsese's 'Killers of the Flower Moon'. Deze films trekken een uiteenlopend publiek, wat aantoont dat er een grote diversiteit aan filmgenres wordt gewaardeerd door het Nederlandse bioscooppubliek.

Romcom en horrorfilm in top vijf

In de top vijf van deze week vinden we ook de splinternieuwe romantische komedie 'Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn' en de bloedstollende horrorfilm 'Five Nights at Freddy's'. Het lijkt erop dat filmfans op zoek zijn naar zowel luchtige liefdesverhalen als schrikwekkende nachtmerries.

Op de tiende plaats van deze week staat de kleurrijke familiefilm 'Trolls Band Together'. Met zijn aanstekelijke humor en opvallende personages blijkt deze film een grote hit te zijn bij kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar lichte, familievriendelijke entertainment.

Afbeelding: 'Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn ', TMDb

Meer artikelen