De plannen van Marvel Studios in 2024 en verder

KKees van den Berg 22 december 2023 12:01

Na gemengde reacties op recente projecten plant Marvel Studios een aantal veranderingen om de kwaliteit van hun producties te verbeteren. Dit artikel werpt een licht op hun toekomstplannen, waaronder het introduceren van meer volwassenheid, het inzetten op kwaliteit boven kwantiteit, en het ontwikkelen van kleinere verhaallijnen.

Marvel Studios overweegt om hun producties aan te passen om meer volwassen verhalen te vertellen. Ze willen niet langer beperkt zijn tot een PG-13 rating voor films of een TV-14 rating voor hun Disney+-series (deze ratings staan zo ongeveer gelijk aan een kijkwijzerrating van 12+). Als een bepaald project een meer volwassen toon vereist om het verhaal correct uit te voeren, zal dat worden toegestaan. De nieuwe Disney+-serie 'Echo' dient als het pilotproject voor deze volwassen aanpak. De ontvangst van het publiek van onder meer 'Echo' zal cruciaal zijn voor het krijgen van goedkeuring voor een volwassen rating voor toekomstige projecten.

Kwaliteit boven kwantiteit bij Marvel Studios

Marvel Studios is van plan de aanpak van 'kwaliteit boven kwantiteit', die ze in het verleden hadden beoogd, voort te zetten. Ze willen de regisseurs en schrijvers meer vrijheid geven om de verhalen te vertellen die ze willen vertellen zonder de noodzaak van connectiviteit met andere delen van de MCU. Het doel is om projecten te ontwikkelen die goed ontvangen worden, op zichzelf kunnen staan en 'rewatchability' garanderen voor de fans.

Kingpin en Devil's Reign: Een nieuwe verhaallijn

Een van de toekomstige verhaallijnen in de Multiverse Saga van Marvel Studios is de adaptatie van de Devil's Reign-verhaallijn uit de comics. In deze verhaallijn wordt Wilson Fisk, de Kingpin, verkozen tot burgemeester van New York City. Zijn eerste actie als burgemeester is het verbieden van helden door ze uit te roepen tot vigilantes, en met behulp van een leger van superschurken de stad te bevrijden van verklede vigilantes. Dit wordt gezien als een spannende nieuwe richting voor Marvel Studios.

Een andere belangrijke verhaallijn in toekomstige Marvel Studios-projecten zal wereldpolitiek zijn. Met de toenemende spanningen wereldwijd door het groeiende aantal metahumangebeurtenissen, zoeken regeringen actief naar manieren om deze potentiële bedreigingen tegen te gaan. Dit kan onder meer leiden tot het ontwikkelen van wapens om metahumans te ontwapenen of het creëren van hun eigen metahumans onder regeringsgezag.

Fans van Tony Stark en Iron Man kunnen zich verheugen op een diepgaande verkenning van zijn nalatenschap in toekomstige Marvel Studios projecten zoals Ironheart en Armor Wars. Deze verhaallijn zal laten zien wat er gebeurt als andere mensen de technologie van Stark in handen krijgen. De Department of Damage Control, oorspronkelijk opgericht door Tony Stark, speelt hierbij een grote rol.

De volgende generatie helden in de MCU

Een belangrijk aandachtspunt voor Marvel Studios is het ontwikkelen van de volgende generatie helden in het MCU. Dit omvat het streven om een film van de Young Avengers te ontwikkelen. Deze nieuwe generatie helden is al geteased in 'The Marvels' en omvat karakters als Kamala Khan, Kate Bishop, Cassie Lang, America Chavez, Billy Maximoff en Tommy Maximoff.

Marvel Studios is daarnaast enthousiast om de bovennatuurlijke kant van hun universum verder te ontdekken in aankomende projecten. Dit zal worden voortgezet in projecten als Blade, Ironheart, Marvel Zombies en Moon Knight seizoen 2. Deze verhaallijn heeft als doel de helden van deze bovennatuurlijke hoek te verenigen tegen een aanzienlijke bedreiging voor de mensheid, wat leidt tot de opkomst van de Midnight Sons.

Marvel Studios heeft ook onthuld dat mutants volgend jaar hun debuut zullen maken in de MCU, zowel op Disney+ als op het witte doek. X-Men '97, een vervolg op de animatieserie uit de jaren 90, zal in april-mei 2024 worden uitgebracht. Dit project is een belangrijke mijlpaal voor Marvel Studios en zal naar verwachting de basis leggen voor toekomstige mutantenverhalen.

Andere komende verhalen van Marvel Studios

Naast de verhaallijnen die hierboven zijn genoemd plant Marvel Studios nog een aantal andere verhalen voor de komende jaren. Een van de meest naar uitgekeken projecten is ongetwijfeld het MCU-debuut van Marvel's First Family, The Fantastic Four. Volgens bronnen zal dit een kosmisch avontuur zijn met implicaties voor het multiverse. Daarnaast kunnen fans zich ook verheugen op andere vervolgfilms zoals Doctor Strange, Black Panther, Thor, Shang-Chi en Eternals.

Hoewel Kang the Conqueror een belangrijk personage is in de MCU, heeft Marvel Studios besloten om hem voorlopig op stand-by te zetten. In plaats daarvan zal de focus liggen op andere verhaallijnen, terwijl ze achter de schermen langzaam weer opbouwen naar Kang en de Multiverse. Toch is het de intentie van Marvel om uiteindelijk de Multiverse Saga af te sluiten met een variant van Kang als hun uiteindelijke schurk.

Meer artikelen