De release van 'The Crown' seizoen 6 deel 2 op Netflix

DDavid Meijer 27 november 2023 18:23

Het laatste seizoen van de hitserie 'The Crown' op Netflix kan wat verwarrend zijn, aangezien Netflix aankondigde dat het seizoen in twee delen wordt gesplitst. Wij brengen je op de hoogte van de release van de laatste afleveringen.

Het einde van 'The Crown'

'The Crown' biedt ons een gefictionaliseerde vertelling van de Britse monarchie. Het begint allemaal met koningin Elizabeth die de troon bestijgt en volgt verder de lijn van de koninklijke familie. Dit zesde en laatste seizoen is een bijzonder hoofdstuk waarin het verhaal van prinses Diana wordt afgerond.

Netflix heeft een verrassende wending genomen met het zesde seizoen van 'The Crown'. In plaats van het gebruikelijke releaseformat, heeft de streaminggigant aangekondigd dat dit seizoen in twee delen wordt gesplitst. Deze beslissing is een breuk met de traditie, wat wat verwarring veroorzaakt onder kijkers.

De eerste vier afleveringen van het zesde seizoen van 'The Crown' zijn beschikbaar op Netflix sinds 16 november. Deze afleveringen focussen op de bloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, en eindigen met hun tragische auto-ongeluk in Parijs in 1997.

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FbmIJrUfe9Q

Tweede helft seizoen 6: Prins William's universiteitsjaren

Kijkers zullen geduld moeten hebben tot 14 december om de tweede helft van het seizoen te bekijken. In deze laatste zes afleveringen schakelt de serie over van prinses Diana naar een rouwende prins William, die zijn studiejaren aan de Universiteit van St. Andrews begint.

Cast van seizoen 6

Het nieuwe seizoen van 'The Crown' duikt in de gebeurtenissen van 1997 tot 2005. Elizabeth Debicki vertolkt opnieuw haar rol als Lady Di, samen met andere terugkerende castleden zoals Imelda Staunton als koningin Elizabeth, Dominic West als prins Charles, Jonathan Pryce als prins Philip, Lesley Manville als prinses Margaret en Khalid Abdalla als Dodi Al Fayed.

Meer artikelen