De top 10 films die je nu op Netflix moet zien

KKees van den Berg 15 januari 2024 10:52

Op zoek naar een film om te kijken op Netflix, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij nemen je mee door een lijst van 10 topfilms die je absoluut niet wilt missen. Van animatie tot drama, er is voor elk wat wils.

Chef: culinair avontuur op wielen

Als je van kookfilms houdt is 'Chef' een film die je niet wil missen. Hoofdchef Carl Casper, gespeeld door Jon Favreau, neemt ontslag bij een gerenommeerd restaurant en start zijn eigen foodtruck met Cubaans geïnspireerd eten. Samen met zijn zoon trekt hij door Amerika. De film zit vol sterren, waaronder Scarlett Johansson, Dustin Hofman, Robert Downey Jr. en Sofia Vergara.

Fight Club: een ondergrondse uitlaatklep

Misschien breekt dit de eerste regel van Fight Club, maar we moeten het toch over deze film hebben. Fight Club, met Edward Norton en Brad Pitt in de hoofdrollen, is een must-see. Norton's personage, die aan slapeloosheid lijdt, sluit zich aan bij een ondergrondse vechtclub gerund door Pitt's personage. Maar is dit wel de oplossing voor zijn problemen? En is alles wel zoals het lijkt?

Gone Girl: een mysterievolle verdwijning

Gone Girl is een meeslepende thriller van David Fincher. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn, volgt het verhaal van Nick Dunne, gespeeld door Ben Affleck, die wordt beschuldigd van de verdwijning van zijn vrouw Amy Dunne (Rosamund Pike). Maar is hij echt schuldig? En is zij echt vermist? Een film die je aan het denken zet en je op het puntje van je stoel houdt.

The Wolf of Wall Street: de val van een effectenhandelaar

In 'The Wolf of Wall Street' zien we Leonardo DiCaprio in de rol van de beruchte Jordan Belfort. Deze corrupte effectenhandelaar wist miljoenen te verdienen door Wall Street te slim af te zijn. De film zit vol met interessante inzichten, foute keuzes en pijnlijke missers. Een kijkje in het hoofd van een man die geobsedeerd is door geld.

Spirited Away: een magische reis

Animatieliefhebbers opgelet! 'Spirited Away' is een pareltje uit de stal van Studio Ghibli. Deze Japanse anime uit 2001 vertelt het verhaal van de jonge Chihiro die verstrikt raakt in een magische wereld vol goden, heksen en geesten. Deze betoverende reis is een absolute must-see voor animefans en een aanrader voor elke filmliefhebber.

Catch Me If You Can: de jacht op een oplichter

In 'Catch Me If You Can' zien we Leonardo DiCaprio schitteren als Frank Abagnale Jr., een jonge oplichter die met zijn charmes en valse identiteiten overal mee weg lijkt te komen. Van dokter tot piloot tot advocaat, hij heeft het allemaal gedaan. Maar de FBI, in de vorm van agent Carl Hanratty (Tom Hanks), zit hem op de hielen. Een spannend kat-en-muisspel dat je niet mag missen.

Pieces of a Woman: een hartverscheurend drama

Als je zin hebt in een emotionele achtbaan, dan is 'Pieces of a Woman' de film voor jou. De film volgt Martha en Sean, gespeeld door Vanessa Kirby en Shia LeBeouf, die op het punt staan ouders te worden. Tijdens de bevalling thuis gaat er echter iets mis. Deze intense Netflix-dramafilm biedt een rauw en aangrijpend beeld van verlies en rouw.

The Big Short: de ondergang van de huizenmarkt

The Big Short is een film die je dwingt om alles wat je dacht te weten over hypotheken in twijfel te trekken. Met een sterrencast, waaronder Christian Bale, Brad Pitt, Steve Carell en Ryan Gosling, wordt het moment waarop de Amerikaanse huizenmarkt instortte door corruptie in beeld gebracht. Niet alleen een visueel spektakel, maar ook een belangrijk stuk geschiedenis dat je gezien moet hebben.

Shéhérazade: liefde en overleven in Marseille

Ben je een liefhebber van Franse films? Dan is 'Shéhérazade' een film die je niet wilt missen. Zachary, een 17-jarige jongen, heeft na zijn vrijlating uit de gevangenis geen thuis om naar terug te keren. In de gevaarlijke straten van Marseille vindt hij echter ook liefde als hij Sheherazade ontmoet. Deze film is een rauw, maar ook ontroerend portret van liefde en overleven op straat.

Erin Brockovich: strijd tegen drinkwatervervuiling

In 'Erin Brockovich' zien we Julia Roberts in haar rol als alleenstaande moeder van drie kinderen. Na een auto-ongeluk raakt ze betrokken bij een rechtszaak tegen de dokter die haar heeft aangereden. Ze gaat werken voor het advocatenkantoor van haar advocaat en stuit op een grootschalige zaak van drinkwatervervuiling door een groot bedrijf. Dit waargebeurde verhaal is zowel inspirerend als ontroerend en zeker de moeite waard om te bekijken.

Afbeelding: 'Chef', TMDB

Meer artikelen